Bibliotēka aicina uz VID informatīvo semināru

21.03.2019.

28.martā plkst.13.00 Latgales Centrālās bibliotēkas Nozaru literatūras sektorā (Rīgas ielā 22a, 2.stāvā) norisināsies Valsts ieņēmumu dienesta informatīvais seminārs. Pasākums tiek rīkots Digitālās nedēļas un Finanšu pratības nedēļas ietvaros. Klātesošajiem būs iespēja atsvaidzināt zināšanas par pērn veiktajām izmaiņām nodokļu sistēmā, uzzināt par jaunumiem gada ienākumu deklarācijas iesniegšanā un saņemt atbildes uz jautājumiem. —–
Aizvadītajā gadā Latvijas nodokļu sistēmā tika veikta virkne izmaiņu, kas skar katru nodokļu maksātāju. Diferencēts neapliekamais minimums, progresīvā iedzīvotāju ienākumu nodokļa (IeIN) likme – šie ir tikai daži no terminiem, ko atnesusi nodokļu reforma un kuri publiskajā telpā paspējuši izraisīt gana jautājumu un nedrošības. Sabiedrības reakcija uz šopavasar konstatētajiem IeIN parādiem ir vēl viens apliecinājums par nepietiekamu informētību un nepieciešamību uzlabot iedzīvotāju finanšu pratību. Tādēļ Digitālās un Finanšu pratības nedēļu ietvaros Latgales Centrālā bibliotēka sadarbībā ar Valsts ieņēmumu dienestu (VID) aicina apmeklēt informatīvu semināru, lai klātienē noskaidrotu visus interesējošos jautājumus par nodokļu sistēmas aktualitātēm un veidotu pamatu savai finanšu labklājībai. Semināra tēmas:
•    progresīvās IeIN likmes veidi un piemērošana;
•    neapliekamā minimuma lielums atkarībā no kopējiem gada ienākumiem;
•    nodokļu parāds un pārmaksa;
•    kam jāiesniedz gada ienākumu deklarācija;
•    kā iesniegt gada ienākumu deklarāciju Elektroniskās deklarēšanas sistēmā (EDS);
•    EDS jaunumi.
Pasākumā būs gaidīts ikviens interesents. Ieeja brīva. Iepriekšēja pieteikšanās nav nepieciešama. Semināra publicitātes vajadzībām tā laikā var tikt veikta filmēšana un fotografēšana.
Digitālā nedēļa (iepriekš – E-prasmju nedēļa) Latvijā tiek rīkota Eiropas kampaņas ALL Digital week 2019 ietvaros. To koordinē Latvijas Informācijas un komunikācijas tehnoloģijas asociācija sadarbībā ar Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministriju. Šogad digitālo iespēju kampaņa norisināsies jau desmito reizi.
Šogad jau septīto gadu Finanšu un kapitāla tirgus komisija kopā ar partneriem rīko Finanšu pratības nedēļu 2019. Tradicionāli tā norisinās vienlaikus ar citviet pasaulē organizētiem finanšu pratības pasākumiem – Child and Youth Finance International 8.Globālo naudas nedēļu (Global Money Week) un 5.Eiropas finanšu nedēļu, ko rīko Eiropas Banku federācija.

Informāciju sagatavoja:
LCB sabiedrisko attiecību speciāliste
Jana Konopecka
65476345
jana.konopecka@lcb.lv
www.facebook.com/lcb.lv