Pirmsskolu ziņas: Pasaules ūdens diena sadarbībā ar SIA „Daugavpils ūdens” un zinātkāres centru ZINOO

27.03.2019.

Šī gada 22.martā Daugavpils pilsētas 4.speciālajā pirmsskolas izglītības iestādē notika pasaules Ūdens dienas svinēšana sadarbībā ar SIA ”Daugavpils ūdens” un Zinātkāres centru ZINOO. —–
Šogad SIA „Daugavpils ūdens” svin jubileju – 130 gadi, tāpēc bērni sagatavoja dzimšanas dienas dāvanas: zīmējumus par ūdeni, kuros attēloja visu, ko zina par ūdeni, un ūdens orķestra priekšnesumu (mūzikas skolotāja Valentīna Ariševa), kurā muzicēja bērni kopā ar skolotājām M.K.Vingri, I.Arhipovu un D.Ugorenko. Pasākumu vadīja iestādes vadītāja Jekaterīna Jankovska kopā ar ZINOO centra pārstāvjiem. Nodarbību laikā bērni veica aizraujošus eksperimentus ar ūdeni: pārbaudīja, kas ūdenī peld, grimst, pārlēja ūdeni no viena trauka otrā ar diega palīdzību un pat ūdens glāzē izveidoja burvīgu varavīksni. Bērniem bija iespēja vērot eksperimentus, palīdzēt tos veikt un izteikt savus pieņēmumus un vērojumus. Ūdens dienā laiks tika pavadīts ļoti aizraujoši un uzzinoši.
SIA „Daugavpils ūdens” savā 130 gadu jubilejā bērniem uzdāvināja dāvanas, kas palīdz atcerēties par ūdens nozīmīgumu un māca saudzīgu attieksmi pret dabu, bet ZINOO centra darbinieki uzaicināja doties ekskursijā uz zinātkāres centru.
Ūdens diena noteikti bija vērtīgs un interesants pasākums, kas paliks atmiņā bērniem un visam iestādes kolektīvam.

Informāciju sagatavoja
Daugavpils pilsētas 4.speciālās pirmsskolas izglītības skolotāja
Melita Kintija Vingre