Aprīlī jau devīto reizi notika pilsētas pasaku konkurss 3.-6.klašu skolēniem

03.04.2019.

Pēc Starptautiskās bērnu un jaunatnes padomes aicinājuma daudzās pasaules valstīs kopš 1967.gada 2.aprīļa atzīmē Starptautisko bērnu grāmatu dienu. Šīs idejas autore ir vācu rakstniece Jelle Lepmane, bet datums ir zīmīgs ar to, ka šajā dienā dzimis dāņu pasaku meistars Hanss Kristians Andersens. —–
Arī šogad mūsu pilsētas pasaku konkurss tika veltīts Starptautiskajai bērnu grāmatu dienai. Priecājamies par 55 pasakām, kuras iesniedza audzēkņi no 12 pilsētas skolām: Daugavpils Saskaņas pamatskolas, Daugavpils Krievu vidusskolas-liceja, J.Pilsudska Daugavpils valsts poļu ģimnāzijas, Daugavpils Centra vidusskolas, Daugavpils 9., 10., 12., 13., 15., 16. un 17.vidusskolas, Daugavpils 11.pamatskolas. Šogad skolēniem bija piedāvāta iespēja pašiem izvēlēties pasakas veidu. Pasakas bija dažādas: burvju pasakas, pasakas par dzīvniekiem, brīnumu pasakas, mūsdienīgas pasakas, etioloģiskas pasakas, pasakas-piedzīvojumi, sadzīves pasakas.
Paldies skolēniem un skolotājiem konsultantiem par paveikto darbu!
Noslēguma pasākums notiks š.g. 13.maijā. Pasākumā katra dalībskola saņems pilsētas pasaku krājumu skolas bibliotēkai, lai katrs bērns varētu izlasīt savu vienaudžu pasakas.

Informāciju sagatavoja:
Krievu valodas skolotāju MA vadītāja, izglītības metodiķe
Marija Žilinska