Pirmsskolu ziņas: Es sāku ar sevi – Tīrai Latvijai!

08.04.2019.

Daugavpils pilsētas 4.speciālā pirmsskolas izglītības iestāde jau vairākus gadus piedalās „Zaļā josta” aktivitātēs. Šogad „Zaļā josta” sadarbībā ar VISC, Modes un Izklaides centru Rīga Plaza, Ogres Valsts tehnikumu, Dekoratīvās mākslas un dizaina muzeju organizēja radošu konkursu „Es sāku ar sevi – Tīra Latvijai!”. Konkursa tēma: Ko es varu darīt personiski, lai mazinātu plastmasas iepirkumu maisiņu patēriņu, kuri nonākot vidē, rada draudus ekosistēmai. —–
Konkursā piedalījās izglītības iestādes komanda „Dabas draugi” (bērni, vecāki, pedagogi un tehniskie darbinieki). Komandas moto: „Pašu darināts ir zelta vērts”. Īpašie iepirkuma maisiņi tika izgatavoti no otrreiz lietojamā materiāla: pudelēm, maisiņiem, olu pakām, auduma, dažādiem rokdarbu materiāliem un pat tamborēti no pārtikas maisiņu strēmelēm. Katram darbam bija sava doma, pielietojums un unikalitāte, kas atspoguļojās bērnu stāstītajā savas grupas biedriem. Skaistās un unikālās somas tika prezentētas arī starp grupām. Daugavpils pilsētas 4.speciālās pirmsskolas izglītības iestādes pārstāvis devās uz konkursa reģionālo skati Rēzeknes 4.vidusskolā, kur starp pirmsskolas iestādēm guva simpātiju balvu un divas no izgatavotajām somām, ko izveidoja 3.grupa „Zvaigznītes” izglītojamā D.Proščenko ģimene un 6.grupas „Pasaciņa” pedagoga I.Arhipovas radošās rokas, tika aizvestas uz izstādi Rīgā.
Katram darbam un idejai, kas rodas kopā ar bērniem, ir paliekoša vērtība, kas astpoguļojas mūsu bērnu nākotnē. Paldies www.zaļajosta.lv radošajai komandai par ierosinājumu un pamudinājumu darīt labus darbus, sākot ar sevi.

Informāciju sagatavoja:
Daugavpils pilsētas 4.speciālās pirmsskolas izglītības iestādes
vadītājas vietniece Sintija Geiba