Skolu ziņas: Daugavpils 3.vidusskolas Erasmus+ projekta “F.I.S.T – Fighting Identities Stereotypes Together” dalībnieku iespaidi Itālijā

03.04.2019.

Daugavpils 3.vidusskolas skolēni, kuri piedalās jaunajā Erasmus+ projektā “F.I.S.T – Fighting Identities Stereotypes Together”, apmeklēja Padujas pilsētu Itālijā no 2019.gada 24.marta līdz 29.martam.  —–
Dalībnieki no Itālijas, Slovēnijas un Latvijas sapulcējās Padujas Alvise Cornaro licejā, lai realizētu pirmo projekta posmu. Skolēniem no trim valstīm tika piedāvāta iespēja iesaistīties dažādās aktivitātēs, lai labāk iepazītos un pārvarētu valodas barjeru. Itālijas liceja skolotāji mūsu skolēniem piedāvāja iespēju apmeklēt drāmas un vizuālās mākslas nodarbības, padziļināt zināšanas angļu, franču un itāļu valodā stundu laikā. Pirmā vizītes diena bija īpaši nozīmīga, jo notika balsošana, kuras laikā tika izvēlēts labākais projekta logotips no deviņiem logotipiem. Šajā balsošanā uzvarēja Itālijas skolēna darbs.
Otrajā projekta dienā mūsu skolēnus gaidīja aizraujošs brauciens uz Venēciju, kur skolēni iepazinās ar unikālo Venēcijas arhitektūru, kultūru un tradīcijām. Otrā dienas puse tika veltīta skolēnu pētnieciskajam darbam. Projekta dalībnieki tika sagrupēti starptautiskajās grupās un intervēja Venēcijas iedzīvotājus un tūristus, lai uzzinātu viņu viedokli par ģendera stereotipiem pasaulē. Skolēni arī pētīja vietējo ģendera stereotipus, kuri ir šajā reģionā. Diena bija ļoti aizraujoša, un skolēniem bija tikai pozitīvas emocijas.
Trešā diena bija vissvinīgākā un piesātināta ar emocijām, jo skolēni prezentēja savus iepriekš sagatavotos darbus skolas konferencē. Konferences ietvaros ģimenes advokāts iepazīstināja ar interesantiem faktiem par attiecībām starp sievieti un vīrieti ģimenē. Pēcpusdienā skolēniem tika piedāvāta ekskursija, lai apskatītu arhitektūras pieminekļus un citas interesantas vietas Padujā.
Darba laikā mēs komunicējām un sadraudzējāmies ar daudziem projekta dalībniekiem, uzlabojām angļu valodas prasmes, ieguvām priekšstatu un zināšanas par ģendera stereotipiem, kuras pēc tam, projekta beigās, būs ļoti lietderīgas, jo skolēniem būs iespēja iestudēt savu teātra izrādi. Nākamajā gadā būs vēl viens brauciens uz Slovēniju, un skolēni gaida šo mirkli ar nepacietību.

Daugavpils 3.vidusskolas Erasmus+ programmas projektu “FIST” (Fighting Identities Stereotypes Together) “KIDS” (Kopā pret ID stereotipiem) līdzfinansē Eiropas Savienība. Vairāk par Erasmus+ programmu var uzzināt Valsts izglītības attīstības aģentūras mājaslapā www.viaa.gov.lv sadaļā Erasmus+.

Informāciju sagatavoja
Daugavpils 3.vidusskolas
10.klases skolniece
Anna Samsonova