Skolu ziņas: Skolēni darbojas skolas radošajās laboratorijās un ZINOO

03.04.2019.

Mācību gada laikā 1.–6.klašu skolēniem ir iespēja papildināt savas zināšanas radošajās laboratorijās bioloģijā, ķīmijā un ģeogrāfijā. Skolēni mācās pētīt dažādas vielas, dabas objektus, darboties ar dažādiem mācību līdzekļiem un iekārtām. 28. un 29.martā projektā “Atbalsts izglītojamo individuālo kompetenču attīstībai” (projekta Nr.8.3.2.2/16/I/001) skolēni apmeklēja radošās darbnīcas zinātkāres centrā ZINOO Daugavpilī. Apmeklējuma mērķis: iepazīstināt skolēnus ar inovācijām zinātnē, rosinot un attīstot prasmi projektēt, plānot, izvērtēt. —–
Skolēniem patika projektēt un būvēt papīra peldlīdzekļus. Izdevās pat pārspēt līdzšinējo rekordu, visi peldošie kuģi nenogrima, neskatoties uz nosaukumu “Titaniks”. Skolēni draudzīgi darbojās grupās, bija ļoti saliedēti un aktīvi, palīdzēja viens otram.
Radošajā nodarbībā robotu veidošanā, skolēniem bija iespēja uzzināt, ka arī viņu mājās ir roboti, kas palīdz uzlabot dzīves kvalitāti. Iepazīstot robotu būtību, tika lauzts priekšstats, ka robots ir mehāniska cilvēkveidīga būtne. Arī pašiem skolēniem bija iespēja izveidot robotus, ieprogrammēt tiem noteiktas darbības un piedalīties robotu sacensībās.
Skolēni aktīvi darbojās radošajās laboratorijās, ieguva jaunas zināšanas un prasmes, iepazina savas spējas. Skolēnu atsauksmes par nodarbībām zinātkāres centrā ir ļoti pozitīvas.
Radošo darbnīcu skolotājas vēl skolēniem arī turpmāk pilnveidoties un aktīvi izzināt pasauli.

Informāciju sagatavoja
Daugavpils Vienības pamatskolas skolotājas Lilita Razminoviča un Oksana Ostrovska