Skolu ziņas: Otrā mācību/mācīšanās/mācīšanas mobilitāte projektā „Es un Jūs – ar mākslas palīdzību uz labāku nākotni”

14.05.2019.

No 2019.gada 6.maija līdz 10.maijam Latvijā, Daugavpilī, Daugavpils 11.pamatskolā tika novadīta otrā mācību/mācīšanās/mācīšanas mobilitāte projektam „Es un Jūs – ar mākslas palīdzību uz labāku nākotni”. Mobilitātē piedalījās projekta partneri no Polijas (projekta koordinatori), Portugāles un Turcijas. —–
Projekta posma mērķi veidoja aktivitāšu īstenošana, kuru pamats bija vairākas radošās darbnīcas.
Pirms mobilitātes katras partnerskolas izglītojamie pildīja “mājas darbu”, izveidoja instalāciju no pārstrādātiem materiāliem ar apraksta albumu par darba procesa posmiem.
Mobilitātes laikā, strādājot kopā darbnīcās, skolēni radīja apģērbu no ekoloģiski tīriem materiāliem, un prezentēja to modes skatē.
Meistardarbnīca Aglonas „Maizes muzejā” piesaistīja īpašu viesu uzmanību. Šeit viesi varēja veidot maizes kukuli savām rokām, kuru arī pēc tam izceptu paņēma līdzi. Programmas vadītāja un muzeja saimniece Vija atraktīvi, ar dziesmām un dejām veidoja stāstu par maizes cepšanas tradīcijām Latgalē.
Darba gaitā tika apmeklēts Daugavpils māla mākslas centrs. Skolēniem tika sniegta interesanta informācija par centra dibinātājiem, kā arī par dažādiem vēsturiskajiem faktiem. Māla mākslas centra darbiniece iepazīstināja viesus ar mūsdienīgo interjera rotājumu paņēmieniem, kad dekorā izmantoti māla priekšmeti. Visiem bija iespēja piedalīties darbnīcā un pagatavot no māla to, ko katrs vēlējās.
Projekta dalībniekiem bija iespēja apmeklēt Daugavpils Marka Rotko mākslas centru, iepazīties ar mākslinieka ekspozīciju un mūsdienu autoru darbu izstādēm.
Kultūras programmas ietvaros tika piedāvāta iespēja iepazīties ar vienu no nozīmīgākajiem 21.gadsimta kultūras infrastruktūras projektiem Latvijā „Gaismas pili”, ka arī pastaigāties pa Rīgas šaurajām ielām un baudīt Jūgendstila arhitektūru.
Mūsu izglītojamie uzzināja daudz jaunu un interesantu faktu par citu valstu kultūru. Gatavojoties viesu uzņemšanai, skolēni padziļināja zināšanas arī par Latvijas kultūru.   
Skolēnu vecāki aktīvi piedalījās projekta aktivitātēs – uzņēma savās ģimenēs skolēnus no citām valstīm, piedāvāja ārzemju draugiem iesaistīties viņu ģimenes aktivitātēs, kuras bija saistītas ar latviešu kultūru un dzīvesveidu. Vecāki atzina, ka projekts pozitīvi ietekmējis viņu bērna personības veidošanos, un izteica vēlēšanos  atbalstīt un iesaistīties citu projektu īstenošanā.
Lielākais skolēnu ieguvums, darbojoties projektā, ir uzlabotas sadarbības, svešvalodas un radošās prasmes.

Informāciju sagatavoja
Daugavpils 11. pamatskolas
Projekta grupas vadītāja Marianna Tretjakova
t.+37129477153