Skolu ziņas: Pilsoniskuma nedēļa “Nāc gavilēt” Daugavpils Krievu vidusskolā-licejā

20.11.2019.

Laikā no Lāčplēša dienas, 11.novembra, līdz Latvijas Republikas Proklamēšanas dienai, 18.novembrim, Daugavpils Krievu vidusskolas-liceja skolēni kopā ar pedagogiem aktīvi piedalījās pilsoniskuma nedēļas rīkotajos pasākumos. Skolas 1.stāva foajē varēja apskatīt skolēnu darbu izstādi  “Pieminekļi Brīvības cīņu cīnītājiem”, kura bija veltīta Lāčplēša dienas 100.gadadienai, 2.stāvā – zīmējumu izstādi „Dāvana Latvijai”. —–
Svētku nedēļu atklāja informatīvā akcija ,,Skolēns skolēnam par Latviju”, kuru sagatavoja un novadīja 12.klases skolēni. Viņi stāstīja interesantus faktus mūsu valsts vēsturē, uzdeva jautājumus.
Licejistiem bija iespēja pilnveidot savas zināšanas un radošās prasmes vēstures, sociālzinību, latviešu valodas, angļu, krievu valodas, klases stundās, veidojot  prezentācijas, reklāmas par dažādām tēmām: ,,Izvēlies Latvijā ražoto!” , “Cilvēks Latvijā, kurš man ir interesants”, ”Pilsēta, kur visi ir savējie”, „Skolēn, atklāj Latviju!”, “Atceries, kareivi, Latvija!”. 1.plūsmā notika starpdisciplinārā latviešu valodas un sporta stunda “Esi vesels un stiprs kā Lāčplēsis”.
Skolēni  veidoja TV raidījumu „5 interesanti fakti par Latviju”, piedalījās erudītu spēlē „Esam lepni dzīvot Latvijā”, spēlē Kahoot platformā  “ Virtuālā ceļošana pa Latviju”. Notika latviešu filmas „Bille” kinoseanss 8.-12.kl.skolēniem. 5. un 6.plūsmas skolēni ar prieku apguva latviešu tautas deju soļus meistarklasē “Tautas deju ABC”, ko novadīja deju kolektīva „Balaguri” dalībnieki.
Daugavpils Krievu vidusskolas-liceja 5.-8.plūsmas skolēni, gatavojoties Valsts svētku nedēļai, veidoja piespraudes dāvanai Daugavpils pilsētas Izglītības pārvaldes un Daugavpils pilsētas domes darbiniekiem. Mājturības un tehnoloģiju stundās 5.-9. klašu skolnieces pētīja Latvju zīmes un, izmantojot 3D pildspalvas, izveidoja piekariņu.
Svētku nedēļas ietvaros skolā bija viesi. 9. klases  skolēni tikās ar Latvijas Nacionālo bruņoto spēku akadēmijas 2. kursa studentu, skolas absolventu Vladislavu Roščupkinu. 4.plūsmā notika klases stunda “100 fakti par Latvijas armiju”, uz kuru bija aicināts LR  Zemessardzes pārstāvis Sergejs Knišovs. 5.plūsmas skolēni tikās ar Valsts robežsardzes pārstāvjiem. Viesi popularizēja robežsargu profesiju, veicinot robežsardzes tēla atpazīstamību, izpratni par robežsargu dienestu.
Nedēļas ietvaros īpašu svētku noskaņu radīja svinīgais koncerts „Nāc gavilēt”, kurā skanēja dziesmas un virmoja dejas no 21.Latvijas skolu jaunatnes dziesmu un deju svētkiem.
Tā mēs no sirds sveicām Latviju 101.gadadienā.

Informāciju sagatavoja:
Direktores vietniece audzināšanas jomā
Alīna Grigorjeva
65476098