Skolu ziņas: Daugavpils 10.vidusskolas un Utenas A.Šapoka ģimnāzijas pieredzes apmaiņas seminārs

12.12.2019.

Daugavpils 10.vidusskolas un Utenas A.Šapoka ģimnāzija sadarbības līgumu noslēdza 2014.gadā, kopš tā laika ir notikušas vairākas lietuviešu kolēģu pieredzes apmaiņas vizītes Daugavpilī. Šoreiz, 2019.gada 11.decembrī, Daugavpils 10.vidusskolas pedagogi iepazīstināja Lietuvas kolēģus ar savu darba pieredzi izglītojamo mācību motivācijas paaugstināšanā. —–
 Tikšanās sākās neformāli: ar skolas video DRAUGAVPILS un iepazīšanos ar jaunajiem skolas zoodārza iemītniekiem (cukuroposumiem). Skolas direktore V.Salna pastāstīja par skolas pieredzi apbalvošanas pasākumu organizēšanā un to nozīmi izglītojamo motivēšanā. Direktores vietniece I.Jasvina iepazīstināja viesus ar formatīvās vērtēšanas paņēmieniem un formatīvās vērtēšanas ietekmi uz mācīšanās procesu, bet sociālā pedagoģe L.Demida pastāstīja par riska grupas skolēnu motivācijas paaugstināšanu, darbojoties projektā PuMPuRS. Direktores vietniece D.Zahareviča novadīja aktivitātes, kas paaugstina skolēnu motivāciju darboties grupā.
Izvērtējot semināru, viesi atzīmēja, ka ieguva daudz jaunu ideju. Īpaši viesiem šķita noderīgas metodes, ko mūsu pedagogi izmanto, strādājot ar riska grupas skolēniem, metodes darbam grupās, un, protams, skolas zoodārzs.
Semināra beigās viesi pateicās Daugavpils 10.vidusskolas kolektīvam par viesmīlīgu uzņemšanu, jaunām zināšanām, pozitīvu noskaņojumu un atbalstošu atmosfēru. Nākamais pieredzes apmaiņas seminārs ieplānots 2020.gada pavasarī Utenā.

Informāciju sagatavoja:
Daugavpils 10.vidusskolas direktores vietniece
Diāna Zahareviča