Skolu ziņas: Piektā mācību/mācīšanās/mācīšanas mobilitāte projektam „Es un Jūs – ar mākslas palīdzību uz labāku nākotni”

17.12.2019.

No 2019.gada 9. līdz 13.decembrim Polijā, SŁupskā, Podstawowa Nr 3 im. Janusza Korczaka skolā tika novadīta piektā mācību/mācīšanās/mācīšanas mobilitāte projektam „Es un Jūs – ar mākslas palīdzību uz labāku nākotni”. Daugavpils 11.pamatskolu pārstāvēja svešvalodu skolotāja, projekta koordinatore Marianna Tretjakova, mūzikas skolotāja Olga Bančenkova un 7., 8., 9.klašu izglītojamās Liāna Tavkiņa, Viktorija Dmitrijeva, Sofija Fjodorova un Viktorija Kozlova. —–
Mobilitātē piedalījās mūzikas pedagogi no Latvijas, Turcijas, Portugāles un Polijas, kuri virtuāli un praktiski iepazīstināja projekta dalībniekus ar savas tautas kultūru – dziesmām un dejām.
Mobilitātes dalībniekiem tika piedāvātas radošās darbnīcas, kur mūzika un māksla bija integrētas citu mācību priekšmetu saturā. Skolotāji dalījās pieredzē, kā ar mūzikas un mākslas palīdzību veidot mācību stundas interesantākas un aktīvākas, paaugstinot izglītojamo mācību motivāciju. Radošajās Ziemassvētku darbnīcās skolēni un skolotāji mācījās veidot svētku rotājumus, dāvanas un dāvanu iesaiņojumus, cept tradicionālos cepumus. Darbnīcu galvenais mērķis bija – radīt svētku sajūtu, atraisīt radošo iedvesmu, izzināt ziemas saulgriežu tradīcijas. Pozitīva noskaņa, jauka un sirsnīga nodarbību gaisotne deva iespēju dalībniekiem izjust svētku gaidīšanas prieku.
Kultūras programmas ietvaros skolēni un skolotāji apciemoja Salaveci, redzēja skaistas Ziemassvētku dekorācijas un eglīšu rotājumus, apmeklēja fabriku, kur vēroja meistaru roku darbus – no stikla darinātas Ziemassvētku bumbas.
Dzīvojot ģimenēs, skolēniem bija iespēja iepazīties ar poļu svētku tradīcijām un kultūru.
Mobilitātes gaitā izglītojamie saņēma nenovērtējamu pieredzi, kura palīdzēs attīstīt strādīgumu, mīlestību, sapratni un realizēt sevi nākotnē.

Daugavpils 11. pamatskolas projektus līdzfinansē Eiropas Savienības Erasmus+ programma un administrē Valsts izglītības attīstības aģentūra.
Šī publikācija (paziņojums) atspoguļo vienīgi autora uzskatus, un Komisijai nevar uzlikt atbildību par tajā ietvertās informācijas jebkuru iespējamo izlietojumu.

Informāciju sagatavoja
Daugavpils 11.pamatskolas
projekta grupas vadītāja
Marianna Tretjakova