Notika Latgales reģiona skolēnu zinātniskās pētniecības darbu konference

02.03.2020.

Š.g. 28.februārī Daugavpils Universitātē jau desmito reizi notika Latgales reģiona skolēnu zinātniskās pētniecības darbu (ZPD) konference.

No 35 Latgales reģiona vispārējās vidējās izglītības iestādēm konkursam tika iesniegti 234 Latgales reģiona skolēnu 196 zinātniskās pētniecības darbi šādās zinātnes nozaru grupās –  dabaszinātnēs; sociālajās zinātnēs; inženierzinātnēs un tehnoloģijās; medicīnā un veselības zinātnēs; humanitārajās un mākslas zinātnēs. Uz Latgales reģiona skolēnu ZPD konferenci bija aicināti tie skolēni, kuru pētījumus recenzenti bija novērtējuši vismaz ar 40 punktiem (ar ZPD recenzijām un izvērtējumu varēja iepazīties mājaslapā https://skolas.lu.lv). —–

Konferences atklāšana notika Daugavpils Domē, kur dalībniekus uzrunāja Domes priekšsēdētājs Andrejs Elksniņš. Andrejs Elksniņš pateicās jauniešiem par vēlmi gūt arvien jaunas zināšanas, par aktīvu iesaistīšanos izzināšanas procesā un degsmi rast risinājumus vēl neizzinātiem jautājumiem, kā arī novēlēja skolēniem veiksmi turpmākajā darbā, uzvaras un dzīvē ieņemt savu pelnītu vietu. Pēc conferences atklāšanas jaunieši un pedagogi turpināja darbu Daugavpils Universitātē.

Labākie zinātniskās pētniecības darbi katrā zinātnes nozaru grupā tika izvirzīti aizstāvēšanai Latvijas skolēnu 44.zinātniskās pētniecības darbu konferencē, kas norisināsies Jelgavā š.g. 3.-4.aprīlī.

Skolēnu zinātniskās pētniecības darbu (ZPD) konference tiek organizēta ESF projekta “Nacionāla un starptautiska mēroga pasākumu īstenošana izglītojamo talantu attīstībai”, 1.2.darbība “Reģionālo zinātnisko konferenču organizēšana”, projekta numurs: 8.3.2.1./16/I/002, ietvaros.

Izmantota informācija: https://www.daugavpils.lv/pilseta/iedzivotajiem/izglitiba-un-zinatne/zinas/andrejs-elksnins-atklaja-latgales-regiona-skolenu-zinatniskas-petniecibas-darbu-konferenci