Pirmsskolu ziņas: OKTOBRIS – PUTRAS MĒNESIS

28.10.2020.

10.oktobris ir Starptautiskā Putras diena. Jau astoto gadu AS “Rīgas Dzirnavnieks”  un “Herkuless” Latvijā par godu Starptautiskajai Putras dienai  īsteno projektu „Putras programma” ar izglītojošām un interaktīvām aktivitātēm, iesaistot izglītības iestādes un sabiedrību kopumā, lai izglītotu skolēnus un sabiedrību kopumā par graudaugu veselīgumu un putras ēšanas tradīcijām. —–

Arī šajā mācību gadā Daugavpils pilsētas 20.pirmsskolas izglītības iestādes vecākās un sagatavošanas grupas pieteicās projektam. Šī  gada “Putras programmas” aktualitāte ir ”Meklējam superputras varoņus labiem darbiem!” un oktobris tiek pasludināts par Putras mēnesi.

Lai veiktu labus darbus, vajag labi paēst! Un kas tad dod “Super spēku”? Atbildi uz šo jautājumu arī meklēja bērni. Skatījās prezentāciju par auzu pārslām, kuru sagatavoja AS “Rīgas Dzirnavnieks”, lasīja, zīmēja, rakstīja, izrotāja auzu pārslu putru ar augļiem, ogām un citiem gardumiem un diskutēja par veselīgām brokastīm, ēda gardo putru un, ieguvuši “super spēku”:
•    grupu “Pūcītes”, “Pasaciņa” un “Mārītes” bērni devās ārā grābt koku lapas pastaigu laukumiņos;
•    grupas “Saulīte” bērni izdomāja kopā ar vecākiem palīdzēt Daugavpils Dzīvnieku patversmes dzīvniekiem, sagādājot suņu un kaķu barību, kā arī paklājus. Bērni bija ļoti priecīgi, ka palīdzēja dzīvniekiem;
•    grupu ”Pasaciņa” un “Saulīte” bērni veica radošus darbiņus, izmantojot auzu pārslas;
•    grupas “Puķītes” bērni kopā ar vecākiem mājās izrotāja biezputru ar augļiem un ogām, un mudināja visus mājiniekus katru rītu sākt ar veselīgām brokastīm.

Labie darbi izdevās! Mūsu  Superputras varoņiem  pietika spēka labajiem darbiem un vēl palika pāri! Tagad mūsu Superputras varoņu sauklis ir: ”Lai dzīvo putra, lai enerģijas daudz!”

27.oktobrī mūsu iestādi apmeklēja AS “Rīgas Dzirnavnieks”  pārstāvis, kurš atveda Diplomus grupiņām, musli batoniņus ar zemenēm un jogurtiem, musli batoniņus ar piena šokolādi un īrisa krēmu, auzu piezputras ar pienu, āboliem un mellenēm 35gr paciņas, auzu biezputras ar dzērvenēm 35gr paciņas, un grāmatzīmes “Auzas ir super putra!”. Paldies AS “Rīgas Dzirnavnieks” par gardajām un veselīgajām dāvanām!

Informāciju sagatavoja:
Daugavpils pilsētas 20.pirmsskolas izglītības iestādes
vadītājas vietniece D.Vilmane
tālr. 65443503