LCB ziņas: Jura Zvirgzdiņa 80 gadu jubilejai veltītie pasākumi Daugavpils publiskajās bibliotēkās

09.02.2021.

13. februārī latviešu rakstniekam, prozas meistaram, daudzu literatūras balvu īpašniekam un vairāk kā 30 bērnu grāmatu autoram Jurim Zvirgzdiņam apritēs 80 gadi. Jura Zvirgzdiņa jubilejas mēnesī Latgales Centrālās bibliotēkas filiālēs tiek piedāvāta daudzveidīga pasākumu programma. —–

Latgales Centrālās bibliotēkas filiāles aicina pirmsskolas un sākumskolas vecuma bērnu grupas piedalīties aizraujošā lasīšanas ceļojumā kopā ar Jura Zvirgzdiņa grāmatu varoņiem – rotaļu lācēnu Tobiasu, bitīti Zuzū u.c. Pasākumu dalībniekiem būs iespēja iepazīties ar J. Zvirgzdiņa darbiem un noklausīties to fragmentus, uzzināt interesantus faktus no rakstnieka biogrāfijas, pildīt radošus uzdevumus un minēt mīklas. Aicinām skolotājus pieteikt audzēkņu grupas!

Juris Zvirgzdiņš vairākām jauno lasītāju paaudzēm ir pazīstams kā autors aizraujošām un sirsnīgām prozas grāmatām par lācīti Tobiasu, degunradzēnu Mufu, Rīgas runci Maurīciju, Čārliju un neredzamo spoku, konteineru meitenīti Rudīti, bebrēnu Bruku, Pēdējo Pūķi, Artūru Uū un citiem. Rakstnieka spilgtākais literārais tēls ir lācītis Tobiass, kas darbojas vairākās grāmatās: “Tobiasa blēņu stāsti”, “Tobiass dodas pasaulē”, “Knorke! jeb Tobiass un Fufū meklē Mocartu”, “Tobiass un neparastais ciemiņš”, “Tobiass, Čārlijs un neredzamais spoks” u.c. Kad bija tapusi lācīša Tobiasa jaunākā grāmata – “Tobiass un Rakstnieks”, Juris Zvirgzdiņš uzzināja, ka ir ieguvis mūža balvu Latvijas literatūrā.

Rakstnieka daiļdarbi vairākkārt tikuši iekļauti lasītveicināšanas programmas “Bērnu, jauniešu un vecāku žūrija” kolekcijā. Lasītāju balsojumā tām tika piešķirtas godalgotas vietas. 2020. gada programmas kolekcijas 5+ vecumgrupu pārstāv viens no autora jaunākajiem darbiem “Rasas vasara”.

Informāciju sagatavoja:
Latgales Centrālās bibliotēkas filiāles
Bērnu bibliotēkas “Zīlīte”
vadītāja Dace Jakovele
Tālr.: 65421750
e-pasts: dace.jakovele@lcb.lv
www.facebook.com/lcb.Bernu.biblioteka