LCB ziņas: Digitālā nedēļa Daugavpils publiskajās bibliotēkās

19.03.2021.

Martā Eiropā tiek atzīmēta Digitālā nedēļa, lai pievērstu sabiedrības uzmanību digitālo tehnoloģiju un e-pakalpojumu iespējām, sniegtu praktiskus padomus to izmantošanā un veicinātu digitālo prasmju pilnveidi. Arī Latgales Centrālā bibliotēka (LCB) un filiāles no 20. marta piedāvā plašu pasākumu programmu dažāda vecuma skolēnu grupām un citiem interesentiem. —–

Bibliotēka ir sagatavojusi virkni tematisku pasākumu un bibliotekāro stundu 5.-12. klašu skolēnu grupām. Aptvertās tēmas: medijpratība un kritiskā domāšana, prezentāciju veidošana un plaģiātisms, informācijpratība un bibliotēkas e-resursu klāsts. Visi pasākumi tiek piedāvāti attālināti, to laikā līdztekus informatīvajai daļai tiks piedāvātas spēles, viktorīnas un citi praktiski uzdevumi, kas palīdzēs nostiprināt iegūtās zināšanas.

Lai pilnveidotu pieaugušo digitālās prasmes, LCB filiāle Piekrastes bibliotēka aicina pieteikties tiešsaistes pasākumam “Digitālās iespējas ikdienā”, kas notiks 20. martā plkst. 10.00. Tā dalībnieki tiks iepazīstināti ne tikai ar bibliotēkas e-resursiem, bet arī ar vienotā valsts un pašvaldību pakalpojumu portāla www.latvija.lv iespējām un rīkiem, kuru izmantošana ievērojami atvieglo saziņu ar iestādēm laikā, kad klātienes pakalpojumi ir ierobežoti.

Digitālajā nedēļā LCB Facebook lapā tiks ievietotas informatīvas publikācijas “Ceļvedis medijpratībā”. Tās palīdzēs bibliotēkas lietotājiem orientēties grāmatu piedāvājumā, kas ir veltītas medijpratībai, digitālajām prasmēm, komunikācijai, masu medijiem u. tml.

Ikgadējā Digitālā nedēļa Latvijā tiek rīkota Eiropas kampaņas ALL Digital week 2021 ietvaros. To koordinē Latvijas Informācijas un komunikācijas tehnoloģijas asociācija sadarbībā ar Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministriju. Plašāka informācija eprasmes.lv.

Informāciju sagatavoja:
Latgales Centrālās bibliotēkas
sabiedrisko attiecību vadītāja
Jana Konopecka
29195748
jana.konopecka@lcb.lv
www.facebook.com/lcb.lv