Skolu ziņas: Tematiskā nedēļa “Svinam Masļeņicu jautri un no sirds!” Daugavpils Tehnoloģiju vidusskolā-licejā

17.03.2021.

Ik gadu mūsu skolā plaši un jautri tiek atzīmēta Masļeņica jeb ziemas pavadīšanas un pavasara sagaidīšanas svētki. Arī šogad, mācoties attālināti, centāmies saglabāt skolas tradīcijas, tāpēc katru dienu no 8. līdz 12. martam licejistus, vecākus un skolotājus gaidīja dažādi virtuālie pasākumi un pārsteigumi. —–

Pirmdien, kad notiek jautra svētku sagaidīšana un salmu lelles gatavošana, skolēni noskatījās floristikas pulciņa vadītājas I. Vītolas radošo darbnīcu “Zīmē, līmē, veido, griez!“, fantazēja un veidoja savu Masļeņicas lelli.

Otrdien, iedvesmojoties no skolas parlamenta video sveiciena, licejisti brīvo laiku pēc stundām pavadīja aktīvi un enerģiski: slēpoja, brauca ar ragaviņām, sportoja, pastaigājās, šūpojās.

Trešdiena ir kārumniece. Protams, ka visiem ļoti garšo pankūkas – plānās, biezās, pildītās. Mājturības skolotāja N. Izuļena rādīja kulināro meistarklasi “Cepam, cepam pankūkas!“.  Skolēni mājās pagatavoja gardas, smaržīgas pankūkas, rotāja tās ar banāniem, zemenēm, putukrējumu.

Ar ceturtdienu parasti sākas galvenās Masļeņicas svinības un jautrības. Jautri pavadīt laiku var ne tikai pikojoties un vizinoties ar ragavām. Mūsu skolēni sveica pavasari, piedaloties virtuālajās erudīcijas sacensībās “Domā, dari, uzvari!”. Licejisti atbildēja uz jautājumiem par Masļeņicas tradīcijām. Aktīvākie un ātrākie vinnēja  pārsteiguma balvas.

Piektdienā Masļeņicas nedēļā svētki rit pilnā sparā: dziesmas, rotaļas, cienasti. Lai skolēniem, vecākiem un skolotājiem būtu iespēja izbaudīt svētkus, 12. marts licejā bija jautrā, aktīvā un radošā “Diena bez datora”. Fotogrāfijas, kuras atsūtīja skolēni un vecāki, liecina, ka viņiem izdevās pavadīt dienu enerģiski, interesanti, radīt svētku noskaņojumu un iepriecināt sevi un tuviniekus.

Sagaidot pavasari, svētki bija jūtami arī stundās. 1.-12. klasēs notika klases stundas par Masļenicas tradīcijām. 1.-4. klašu skolēnus gaidīja pārsteigums – ciemos pie viņiem bija atnākusi pati Masļeņica, lai minētu mīklas, dejotu un sauktu pavasari.

5., 6., 8., 9. klases meitenes mājturības un tehnoloģiju stundās mājās gatavoja pankūkas pēc savām iecienītākajām receptēm.

Masļenicas svētku nedēļas ietvaros vizuālās mākslas stundās 1. plūsmas licejisti zīmēja lelli “Matrjošku”.

Masļeņicas nedēļa noritēja radoši, aktīvi un interesanti. Lai visiem saulains un pavasarīgs noskaņojums!

Informāciju sagatavoja
Daugavpils Tehnoloģiju vidusskolas-liceja
izglītības metodiķe
Eleonora Nedvede