LCB ziņas: Daugavpils ģimenes ar bērniem aicinātas uz tiešsaistes tikšanos ar rakstnieci Agnesi Vanagu

19.04.2021.

Ceturtdien, 22. aprīlī, plkst. 16.00 tiks organizēta tiešsaistes tikšanās ar rakstnieci Agnesi Vanagu. Dalību pasākumam jāpiesaka, aizpildot tiešsaistes pieteikuma anketu. Pieslēgšanās saite sarunai Microsoft Teams platformā tiks nosūtīta uz anketā norādīto e-pasta adresi. Tikšanos atbalsta Valsts Kultūrkapitāla fonds projekta “Tiekamies bibliotēkā! Bērnu rakstnieki Daugavpilī” 2. kārtā. —–

Agnese Vanaga ir trīs bērnu mamma, zaļā dzīvesveida entuziaste un grāmatu “Plastmasas huligāni”, tās turpinājuma “Plastmasas huligāni. Draugs pazudis”, “Pagalma enciklopēdija jeb Kas tad tas?” un “Mazo latvju pirmie vārdi” autore. Rakstniece savos darbos aicina izzināt Latvijai dabas daudzveidību, ieraudzīt to, kas parasti paliek nepamanīts, kā arī būt saudzīgiem pret apkārtējo vidi. Rakstīt par vides aizsardzību ir svarīgi, lai pievērstu bērnu un pieaugušo uzmanību un meklētu risinājumus, kā apturēt dabas piesārņošanu.

Tikšanās laikā autore aicinās uz sarunu par jaunākā skolas vecuma bērnu vidū populāro grāmatu “Plastmasas huligāni”, kura risina aktuālu tēmu – dabas aizsardzību un ekoloģiju. Agnese Vanaga ir devusi iespēju par grāmatas varoni kļūt šķietami nevērtīgam un nepamanāmam plastmasas maisiņam Dusmukulem. 2019. gadā tā bija viena no Latvijas Nacionālās bibliotēkas lasītveicināšanas programmas “Bērnu, jauniešu un vecāku žūrija” visaugstāk novērtētajām grāmatām  9+ vecumgrupā. Lasītāju atsaucību ir guvusi arī pēc šīs grāmatas motīviem tapusi teātra apvienības “PERFOrācija” izrāde bērniem, kas bija skatāma arī Daugavpilī.

Autores sarakstītās grāmatas pieejamas lasītājiem Latgales Centrālās bibliotēkas filiālēs.
 
Informāciju sagatavoja:
Latgales Centrālās bibliotēkas filiāles
Bērnu bibliotēkas “Zīlīte” vadītāja
Dace Jakovele