Skolu ziņas: Vasara – iespēju laiks

03.08.2021.

Vasara skolotājiem nav tikai atvaļinājuma un atpūtas laiks, bet arī iespēja paplašināt savas zināšanas un redzesloku. No 25.jūlija līdz 1.augustam Daugavpils 3.vidusskolas skolotājas Mārīte Daugsta, Andra Giptere, Ļubova Kravceviča, Ieva Vitkova un Nora Kokiņa piedalījās Erasmus+ (KA 1) apmācības mobilitātē “Pārmaiņu ieviešanas atslēga – efektīva mācību stunda” Itālijā, Soverato. Tas bija kā turpinājums jau pirms diviem gadiem Maltā starptautiskajā projektā iesāktajai sevis pilnveidošanai un angļu valodas zināšanu uzlabošanai, kas nepieciešamas kompetenču pieejas realizēšanai mūsdienīgā mācību procesā. —–

Nedēļas laikā kopā ar kolēģiem no Polijas padziļinājām angļu valodas zināšanas, apguvām valodas mācīšanas metodes, iepazinām vietējo kultūru un tradīcijas.

Nodarbības sākās ar praktiskām aktivitātēm pilsētas ielās, komunicējot ar vietējiem iedzīvotājiem, lai iegūtu informāciju par pilsētas vēsturi un kultūru. Nedēļas laikā mēs gan uzlabojām sarunvalodu, gan padziļinājām zināšanas gramatikā, izrunā, lasīšanā un rakstībā. Iegūtās zināšanas valodas mācīšanā (metodes, saikne ar reālo dzīvi, atgriezeniskā saite) turpmāk mēs varēsim izmantot savā ikdienas darbā, plānojot un vadot stundas.

Ceram, ka arī turpmāk būs iespēja piedalīties šādos starptautiskajos projektos, kas dod ne tikai jaunas zināšanas un prasmes, bet arī pozitīvas emocijas.

Daugavpils 3.vidusskolas Erasmus+ programmas projektu Nr.2020-1-LV01-KA101-077384 “Pārmaiņu ieviešanas atslēga – efektīva mācību stunda”  līdzfinansē Eiropas Savienība. Vairāk par Erasmus+ programmu var uzzināt Valsts izglītības attīstības aģentūras mājaslapā www.viaa.gov.lv sadaļā Erasmus+.

Informāciju sagatavoja:
Daugavpils 3.vidusskolas
latviešu valodas un sākumskolas skolotājas
Ļubova Kravceviča, Mārīte Daugsta, Nora Kokiņa, Ieva Vitkova, Andra Giptere