Ekskursija uz Likteņdārzu

27.09.2021.

Septembrī iniciatīvas “Latvijas skolas soma” ietvaros vidusskolēniem bija lieliska iespēja doties uz Likteņdārzu Koknesē, apskatīt Kokneses pilsdrupas un Kokneses luterāņu baznīcu, kā arī braukt ar kuģīti “Gulbis” pa Daugavu. —–

Likteņdārzs ir neparasta vieta, šeit satiekas cilvēka un valsts pagātne, tagadne un nākotne. Uz izveidotās pussalas var apskatīt amfiteātri, skatu terasi, Draugu aleju. Draugu aleja ir ceļš, kas ved uz Likteņdārza sirdi – amfiteātri. Aleja ir noklāta ar bruģakmeņiem, kuros ir iegravēti Likteņdārza atbalstītāju vārdi. Šie iegravētie vārdi simbolizē tautas kopību pagātnē, tagadnē un nākotnē. Trīs reizes gadā aleju papildina ar saziedotiem bruģakmeņiem. Ikviens var palīdzēt veidot Draugu aleju, nopērkot bruģakmeni un ierakstot sevi Likteņdārzā.

Ļoti iespaidoja to pazīstamo cilvēku skaits, kas apmeklēja Likteņdārzu un ieguldīja daļu no sevis šajā ziedojumu projektā. Izcila vides arhitektūra un iedvesmojoši dabas skati ļāva iejusties vēsturiskajos stāstos, iedziļināties fantastiskajā atmosfērā. Likteņdārzs ir vieta, kur pulcēties, atcerēties, izbaudīt, smelties spēkus un sajust dabas un tautas enerģiju.

Mēs esam pateicīgi “Latvijas skolas somai” par to, ka mums bija iespēja iepazīties ar jaunajām Latvijas ainām un vēsturiskām atmiņām. Katram iedzīvotājam vajadzētu apmeklēt šo vietu, lai tuvotos pagātnei un izbaudītu skaistos skatus.

Informāciju sagatavoja:
Daugavpils 3.vidusskolas
11.klases skolnieces