BJC „Jaunība” piedalās mobila darba ar jaunatni attīstīšanas mācībās

22.10.2.21.

No 2021.gada 18. līdz 21.oktobrim BJC „Jaunības” metodiķi piedalījās mācību cikla “Atbalsts darba ar jaunatni ilgtermiņa plānošanai un mobilā darba ar jaunatni attīstīšanai Latvijas pašvaldībās” 2.mācību moduļa (studiju vizīte Igaunijā) programmā. —– 

Programmas ietvaros tika apskatīti un iepazītas pieredzes Pērnavas jauniešu centrā, kur prioritārais ir ielu darbs ar jaunatni, kā arī bija iespēja piedalīties mobila darba aktivitātēs. Tartu jauniešu centrā notika prezentācija un iepazīšanās ar Tartu jauniešu centra darbību un organizētajām aktivitātēm pašvaldībā un praktiskā darbnīca par jauniešu centru un pašvaldības sadarbības veicināšanu. Pēdējā dienā tika iepazīts Reuge jauniešu centrs. Šī vieta ir īpaša ar to, ka apriņķis ir lauku rajons ar ļoti mazu iedzīvotāju skaitu, bet ar aktīviem jauniešiem, kuri iesaistās un īsteno projektus. Tika daudz diskutēts par mobilo darbu ar jaunatni, to iespējām un pieredzi Latvijas pašvaldībās.

Mācību ciklam ir 4 posmi, kur pirmais notika Latvijā, 2.posms – Igaunijā, 3.posms notiks Lietuvā, bet 4.posms – atkal Latvijā.

Mācību rezultātā dalībnieki iegūs plašu Baltijas pieredzi mobila darbā ar jaunatni, kuru varēs iespēju robežās adaptēt savās pašvaldībās.

Sagatavoja:
BJC „Jaunība” metodiķe Santa Upite
santa.upite@daugavpils.lv