“Karjeras atbalsta balvas 2021” Atzinības rakstu saņem arī daugavpiliete

21.10.2021.

Š.g. 20. oktobrī tika paziņoti “Karjeras atbalsta balvas 2021” laureāti. Par izcilu veikumu karjeras izglītības jomā balvu saņēma Valmieras tehnikuma pedagoģe karjeras konsultante I.Onzule, savukārt biedrība “Valmieras Attīstības aģentūra” ieguva divus apbalvojumus – par izcilu veikumu karjeras izglītības jomā un karjeras informācijas jomā. —– 

Papildus balvām tika pasniegti arī trīs atzinības raksti. Atzinības rakstus par mūža ieguldījumu karjeras attīstības atbalsta jomā Latvijā saņēma Aleksandra Joma un Brigita Miķelsone. Savukārt par izcilu sniegumu ESF projekta “Karjeras atbalsts vispārējās un profesionālās izglītības iestādēs” īstenošanā atzinības rakstu saņēma Daugavpils 13.vidusskolas pedagoģe-karjeras konsultante Alīna Ivanova.

Karjeras atbalsta balvu organizē Valsts izglītības attīstības aģentūras (VIAA), lai izteiktu atzinību karjeras attīstības atbalsta jomā iesaistītām personām par izcilu veikumu un sasniegumiem. Atbalstu iniciatīvai sniedz Eiropas Komisijas Karjeras konsultēšanas un informācijas tīkla Euroguidance programma.

“Karjeras atbalsta balva ir viena no iniciatīvām ar kuru vēlamies izcelt, cik nozīmīgs jauniešu izglītībā un turpmākajā profesionālajā attīstībā ir karjeras atbalsts un cik liels ir pedagogu, karjeras speciālistu un organizāciju ieguldījums. Mēs lepojamies ar ikvienu jomas pārstāvi, kurš palīdz, iedvesmo un ceļ jauniešu karjeras potenciālu,” pauž VIAA direktore Dita Traidās.

Karjeras atbalsta balvas konkursu VIAA rīko jau trešo gadu. Šoreiz apbalvošanas ceremonija norisinājās tiešsaistē, starptautiskās Karjeras atbalsta asociācijas 44.gadskārtējās karjeras speciālistu konferences laikā, kuras ietvaros notika arī karjeras atbalsta nacionālā konference “Pedagoga karjeras konsultanta resursi pašefektivitātes veicināšanai”. Pretendentu veikumu vērtēja VIAA un Karjeras attīstības atbalsta sistēmas sadarbības padomes apstiprināti eksperti.

Izmantota informācija: https://www.viaa.gov.lv/lv/jaunums/pazinoti-karjeras-atbalsta-balvas-2021-laureati