CLIL – technology & ICT Tools kā skolotāja dzīves daļa

21.10.2021.

Daugavpils 10.vidusskolas projekta “Kompetents skolotājs – skolas attīstības pamats” (Competent teacher – the foundation for school development) ietvaros laika periodā no 2021.gada 11.oktobra līdz 15.oktobrim Daugavpils 10.vidusskolas vēstures un sociālo zinību skolotāja Renata Repina un angļu valodas skolotāja Vita Ļubarska piedalījās profesionālās pilnveides kursos “CLIL-Tehnology & Tools for teachers working with CLIL”, kas notika Sant Džuliānā, Maltā. Projektā piedalījās pedagogi no Polijas, Vācijas un Latvijas. —– 

Projekta laikā dalībnieki iepazinās ar 7 000 tūkstošus gadu ilgu Maltas kultūru, iedziļinājās Maltas viduslaiku vēsturē, apmeklēja svarīgākos vēstures un kultūras centrus: Valletu, Mdinu, Mdžaru, trīs pilsētas.

Projekta laikā dalībnieki arī iepazinās ar CLIL saturu un tiešsaistē praktizēja darbu ar platformām: Multidict, Wordlink, Clilstore, Multimodal Tools,Webquest. Izmantoja autorēšanas tiešsaistes rīkus un izveidoja tiešsaistes vingrinājumus. Šīs platformas var izmantot dažādos mācību priekšmetos, jo iegūtās prasmes ļaus turpināt pilnveidot skolas darbības inovatīvo pieredzi, veidot jaunu starppriekšmetu integrētu skolotāju sadarbības modeli.

Mācību mobilitātē iegūtās vai aktualizētās zināšanas un kompetences būs aprobētas mācību procesā, kā arī izplatītas skolas metodiskajos pasākumos un Daugavpils pilsētas metodiskajās apvienībās.

Daugavpils 10.vidusskolas projektu: Nr:2020-1-LV01-KA101-077204 “Kompetents skolotājs – skolas attīstības pamats” (Competent teacher – the foundation for school development) līdzfinansē Eiropas Savienības Erasmus+ programma un administrē Valsts izglītības attīstības aģentūra. Plašāku informāciju par Erasmus+ programmu var saņemt Valsts izglītības attīstības aģentūras mājas lapā: http://www.viaa.gov.lv.
Šī publikācija atspoguļo vienīgi autoru uzskatus, un Komisija nevar atbildēt par tajā ietvertās informācijas jebkuru iespējamo izlietojumu.

Informāciju sagatavoja:
Daugavpils 10.vidusskolas
vēstures un sociālo zinību skolotāja Renata Repina,
angļu valodas skolotāja Vita Ļubarska