Daugavpils skolēnu mācību uzņēmumi gūst panākumus CITS BAZĀRS ziemā

16.12.2021.

Tikko kā aizvadītajā Skolēnu mācību uzņēmumu (SMU) Ziemassvētku tirdziņā CITS BAZĀRS pasniegtas balvas labākajiem SMU deviņās nominācijās. Šoziem tirdziņa e–katalogu internetā apmeklēja 45 000 pircēju, bet savus izstrādājumus piedāvāja 270 skolēnu uzņēmumi no visas Latvijas. Pasākumu organizēja Junior Achievement Latvia (JA Latvia) sadarbībā ar Latvijas Investīciju un attīstības aģentūru (LIAA). —– 

Skolēnu mācību uzņēmumu Ziemassvētku tirdziņš CITS BAZĀRS norisinājās tiešsaistē no 9. līdz 14.decembrim, kur 270 SMU no visas Latvijas tikās ar žūriju un prezentēja sava padarītā darba rezultātus. Skolēnu veikumu vērtēja 2 kārtās 62 žūrijas locekļi – profesionāļi no augstskolām, finanšu sektora un valsts pārvaldes. Skolēnu veikums tika vērtēts 9 nominācijās, kā arī papildus tika piešķirtas žūrijas Simpātijas balvas.

No Daugavpils tirdziņā CITS BAZĀRS piedalījās 31 SMU, piedāvājot gan aksesuārus un bižutēriju, gan preces mājai un interjeram, gan suvenīrus, gan arī pārtikas preces.

Šoreiz panākumus guva Daugavpils Tehnoliģiju vidusskolas-liceja un Daugavpils Saskaņas pamatskolas Skolēnu mācību uzņēmumi.

Nomināciju vidusskolu grupā “Sociāli atbildīgs SMU” un balvu no Biznesa augstskolas “Turība” ieguva Daugavpils Tehnoloģiju vidusskolas-liceja SMU “LPH Lovely Pet’s Houses”, kas radījuši inovatīva dizaina ekoloģiskas mājiņas mājdzīvniekiem. Šis SMU saņēma arī Simpātiju balvu no Latvijas Investīciju attīstības aģentūras (LIAA).

Simpātiju balvu no LIAA pamatskolu grupā piešķīra arī Daugavpils Saskaņas pamatskolas SMU “Chocobar.lv”, kas piedāvāja dažādu neparastu garšu šokolādes trifeles. Savukārt Daugavpils Saskaņas pamatskolas SMU “Dog Chill” saņēma divas simpātiju balvas – gan no Biznesa augstskolas “Turība”, gan no žurnāla “Ilustrētā junioriem”. Šis SMU piedāvāja ērtas gultiņas mājdzīvniekiem no otrreiz pārstrādātiem materiāliem.

Lepojamies ar mūsu skolēnu panākumiem. Paldies Daugavpils Tehnoloģiju vidusskolas-liceja un Daugavpils Saskaņas pamatskolas SMU konsultantiem par atbalstu un darbu, veicinot radošumu un attīstot skolēnos uzņēmēja garu!

Atbalstīt skolēnus, joprojām iegādājoties preces, var SMU katalogā: https://jalatvia.lv/katalogs

Visa informācija par iegūtajām nominācijām un foto: https://jalatvia.lv/bnews/global/937

Informāciju apkopoja:
Santa Čeirāne
Daugavpils Izglītības pārvaldes
Pedagoģe – karjeras konsultante
t.29196866