Strādājot attālināti, runājam arī par drošību

09.12.2021.

Šoreiz par biedrības “Solis izaugsmē” projektu Daugavpilī stāsta tā dalībniece, jo tieši jauniešiem ir vieglāk izvērtēt, kā notika nodarbības attālināti. Jā, arī Covid-19 epidēmija skāra projektus un bija jāmeklē risinājumi. —– 

Attālināti notika arī nodarbības par dronu nozīmi, kurā tika prezentētas darba lapas ar objektiem pilsētā. Šajos objektos un vietās bija jāatrod un jāraksturo drošības situācijas: nepareiza rīcība, hidranta vai gāzes vada izvietojums, zīmes, evakuācijas izejas, ugunsgrēka draudi u.tml. Jaunieši lieliski atrada gan objektus, gan atbildes uz jautājumiem! Kā izvērtējums bija papildus nodarbība, par kuru (un projektu kopumā) stāsta Marija: “Projektā par drošību piedalos jau no septembra. Sākotnēji, kad man tika dota tāda iespēja, es negribīgi piekritu. Kas var būt interesants par drošību? Bet tomēr interese ņēma virsroku, un es piekritu. Par to es nemaz nenožēloju. Katra nodarbība bija ļoti interesanta un arī noderīga. Diemžēl ierobežojumu dēļ dažas nodarbības nācās veikt attālināti. 3.decembrī mums bija ZOOM konference ar ugunsdzēsības darbinieku. Tika apspriesta tēma par drošību pilsētā, uz ledus, un vispār drošību telpās. Ugunsdzēsējs rādīja ļoti interesantu, izglītojošu prezentāciju. Šajā nodarbībā es sapratu, ka, lai cik drošības noteikumi būtu mums neērti un smieklīgi, ignorēt tos nekad nedrīkst. Ignorējot šādus vienkāršus drošības noteikumus, var samaksāt ar visdārgāko – savu dzīvi. Es gribu izteikt lielu pateicību šim darbiniekam, ka, neskatoties uz to, ka viss notika attālināti, es varēju visu skatīt ļoti spilgtās krāsās un iemācīties daudz ko jaunu. Beigās gribu pateikt: drošība ir mūsu atbildība, nevis kāda cita. Būsim atbildīgi paši par sevi un viens par otru!

Diemžēl visam pienāk noslēgums, tādēļ pavisam drīz būs pēdējā nodarbība – projekta izvērtējums un balvu saņemšana.

“Šo jaunatnes iniciatīvas projektu pilnībā finansē Eiropas Sociālā fonda projekts Nr.8.3.4.0/16/I/001 “Atbalsts priekšlaicīgas mācību pārtraukšanas samazināšanai” (PuMPuRS).”

Informāciju sagatavoja: Marija Kalniņa, Daugavpils Vienības pamatskolas 9.klases izglītojamā
Informāciju apkopoja: E.Balode, biedrības “Solis izaugsmē” projekta koordinatore