Svešvalodu prasmes – mūsdienu pedagoga kompetences rādītājs

01.12.2021.

Daugavpils 10.vidusskolas Erasmus+ KA1 projekta „Kompetents skolotājs – skolas attīstības pamats” (Competent teacher – the foundation for school development) ietvaros direktores vietnieces izglītības jomā Diāna Zahareviča un Ināra Jasvina apguva 10 dienu apmācības kursu “Intensive English Language Course for Teachers and School Staff”. —– 

2021.gada novembrī Horvātijā, Splitā notika profesionālās pilnveides kursi “Intensīvais angļu valodas kurss skolotājiem un skolu vadības pārstāvjiem”, kuros piedalījās vairāk nekā divdesmit dalībnieki no Francijas, Vācijas, Slovēnijas, Spānijas, Rumānijas, Turcijas.

Kursu uzņemošā organizācija Maksima Training centre ir skolotāju apmācības centrs, kas piedāvā dažādus skolotāju apmācības kursus uz vietas un tiešsaistē Horvātijā un ārvalstīs. Līdz ar kursu pamatuzdevumu – uzlabot angļu valodas zināšanas brīvā, nepiespiesti apmācošā atmosfērā – tika izpētīti veidi, kā mācīties kustībā, iegūt zināšanas, izmantojot spēles, viktorīnas un interaktīvas aktivitātes.

“Viss jaunais ir labi aizmirstais vecais”. No vienas puses, ir patīkami apzināties, ka citās Eiropas valstīs izmantotās valodu mācīšanās metodes vairs nešķiet īpaši inovatīvas, no otras puses – katram pedagogam ir svarīgi ik pa laikam aktualizēt zināšanas un metodes, kuras glabājas plašajās pieredzes krātuvēs.

“Karstais krēsls”, lasīšana iedziļinoties, skaļā lasīšana, kultūras mantojuma iekļaušana mācību procesā – šādas un daudzas citas aktivitātes tika aktīvi pielietotas reāllaikā, strādājot individuāli, pāros un grupās.

Mobilitātes noslēgumā tika saņemts Maksima Training centre sertifikāts par dalību apmācības programmā.

Mācību mobilitātē iegūtās vai aktualizētās zināšanas un kompetences būs aprobētas mācību procesā, kā arī izplatītas skolas metodiskajos pasākumos.

Daugavpils 10.vidusskolas projektu Nr.2020-1-LV01-KA101-077204 „Kompetents skolotājs – skolas attīstības pamats” (Competent teacher – the foundation for school development) līdzfinansē Eiropas Savienības Erasmus+ programma un administrē Valsts izglītības attīstības aģentūra. Plašāku informāciju par Erasmus+ programmu var saņemt Valsts izglītības attīstības aģentūras mājas lapā: http://www.viaa.gov.lv.
Šī publikācija (paziņojums) atspoguļo vienīgi autoru uzskatus, un Komisijai nevar uzlikt atbildību par tajā ietvertās informācijas jebkuru iespējamo izlietojumu.

Informāciju sagatavoja:
Daugavpils 10.vidusskolas
direktores vietnieces Diāna Zahareviča un Ināra Jasvina