Erasmus+ projekta “PlayEG” virtuālā mobilitāte: komandas darbs un iekļaušanas veiksme

11.02.2022.

Š.g. 9. un 10.februārī Erasmus+ programmas starpskolu stratēģisko partnerību (KA219) projekta “PlayEG!” ietvaros notika mobilitāte Grieķijas partnerskolā. Diemžēl epidemioloģiski sarežģīto apstākļu dēļ mēs spējām piedalīties šajā pasākumā tikai virtuāli, tomēr izdevās sajust komandas garu un veiksmīgi piedalīties programmas aktivitātēs. —– 

Tiešsaistes konferencēs piedalījās Daugavpils 3.vidusskolas projekta komanda, kuru pārstāv desmit 10.plūsmas skolēni – Anastasija Svirska, Agnese Goreva, Milana Čerņecova, Romāns Gomilko, Konstatīns Deņisovs, Maksims Lapuhovs, Glorija Riņģe, Alise Možeiko, Darja Dmitrijeva un Ksenija Kovaļkova – un skolotāji Nauris Kupcovs un Helēna Skripničenko. Attālināti skolēni angļu valodā komunicēja ar komandām no Polijas, Portugāles un Grieķijas, iepazinās, sadarbojās grupās un prezentēja savus darbus.

Pirmajā dienā skolēniem, izmantojot savas zināšanas par uzņēmuma uzsākšanu, bija iespēja veidot un prezentēt biznesa plānus, sadarbojoties grupās ar skolēniem no citu valstu skolām. Otrajā dienas daļā skolēnus iepazīstināja ar stāstu veidošanas metodi. Katrai skolēnu grupai vajadzēja izveidot vienu kubu ar zīmējumiem. Pēc tam šos kubus izmantoja, lai noteiktu, kādus uzņēmējdarbības stāstus tie veidos un ievietos padlet.com. Mūsu skolēni arī apvienojās vairākās komandās un veidoja savus stāstus par uzņēmējdarbību.

Otrās dienas pirmais uzdevums skolēniem bija prezentēt paveikto darbu par uzņēmējdarbības stāstiem un noklausīties, ko paveikušas citas komandas. Kā otrais uzdevums visām komandām bija sagatavots profesiju tests, ar kuru palīdzību skolēni noteica sev piemēroto profesiju. Pēc tam skolēni sadalījās grupās un bez vārdiem, bet tikai ar žestiem parādīja dažādas profesijas, ko pārējiem vajadzēja atminēt. Par katru pareizu minējumu tika iegūts viens punkts. Noslēgumā skolēniem bija iespēja vēl parunāties, viens otram novēlēt laimīgu ceļu, izveidot kopbildi ar mums attālināti un izteikt cerību, ka visi satiksimies Polijā.

Kā atzīst skolēni, divu dienu attālinātās konferences ļāva iegūt lielisku iespēju komunicēt un dalīties pieredzē ar citu valstu skolēniem. Portugāļu, poļu un grieķu skolēni un skolotāji bija ļoti draudzīgi un komunikabli, tikai žēl, ka nebija iespējas satikt visus klātienē Grieķijā, jo tiešsaistes konference nedod patiesas emocijas.

Ar cerībām uz nākotni un tikšanos Polijā jau martā!

Daugavpils 3.vidusskolas Erasmus+ programmas projektu “Play the Enterpreneurial Game!” (“PlayEG”) līdzfinansē Eiropas Savienība. Vairāk par Erasmus+ programmu var uzzināt Valsts izglītības attīstības aģentūras mājaslapā www.viaa.gov.lv sadaļā Erasmus+.

Informāciju sagatavoja:
Daugavpils 3.vidusskolas
ekonomikas skolotājs Nauris Kupcovs
un 10.plūsmas skolēni