Erasmus+ projekta „Mācīties vienam no otra – veidot nākotni” dalībnieku tikšanās Vācijā

30.03.2022.

Eiropas Savienības Erasmus+ programmas Pamatdarbības Nr.2 (KA 2) skolu apmaiņas partnerību projekta “Mācīties vienam no otra – veidot nākotni” (Nr.2019-1-LV01-KA229-060348_1) ietvaros Daugavpils 16.vidusskolas 10.-11.klašu skolēni K.Ivanovs, M.Kuzņecova, E.Vasiļjeva, V.Gaiļevskis, D.Jefanovs, projekta koordinatore J.Sardiko un angļu valodas skolotāja J.Abramova no 20. līdz 26.martam piedalījās projekta aktivitātēs Vācijas pilsētā Barntrupā. Mobilitātē iesaistījās arī partneri no Grieķijas, Čehijas, Itālijas, Vācijas un Daugavpils 15.vidusskolas. Vācu skolēni un skolotāji piedāvāja ļoti interesantu programmu, lai attīstītu skolēnu uzņēmējdarbības, komunikācijas un svešvalodu prasmes, kā arī papildinātu zināšanas par valsti un tradīcijām. —– 

Pirmā diena sākās ar svinīgu atklāšanu, kurā uzstājās Barntrupas mērs (Bürgermeister). Pēc tam notika iepazīšanās aktivitātes, ekskursija pa Barntrupas skolu, apmeklējām pilsētas nozīmīgas vietas, vēlāk kopā krāsojām piemiņas Erasmus+ kārbas. Pēc visām aktivitātēm devāmies baudīt skaistākās vietas apkārtnē.

Otrā diena tika veltīta uzņēmējdarbības prasmju attīstīšanai. Tā sākās ar nelielu ekskursiju pa Detmoldas centru, kurā uzzinājām interesantus faktus par šo vietu. Tāpat ekskursijas laikā apskatījām baznīcu un varējām uzkāpt gandrīz līdz pašai virsotnei, lai dzirdētu zvanu skaņu un izbaudītu Detmoldas skatus no augšas. Pēc ekskursijas bija dota iespēja pārbaudīt savas uzņēmējdarbības prasmes spēlē “Maini saspraudi pret kaut ko vērtīgu” ar uzdevumu iemainīt papīra saspraudi pret kādu lietu, bet pēc tam saņemto iemainītu pret vērtīgāko utt.. Spēles laikā ikviens varēja pārbaudīt un attīstīt savas spējas komunicēt ar cilvēkiem, kā arī atklāt ko jaunu uzņēmējdarbības jomā. Vakarā tika prezentēti un novērtēti spēles rezultāti, noskaidroti spēles uzvarētāji. Diena noslēdzās ar galda spēlēm ar skolēniem no dažādām valstīm.

Trešo dienu pavadījām Barntrupas ģimnāzijā, attīstot komunikācijas prasmes un kreativitāti. Apmeklējām brīnišķīgu aktiermeistarības nodarbību, kurā veicām dažādus uzdevumus, kas vērsti uz to, lai cilvēks būtu atbrīvotāks, nebaidītos runāt publiski un būtu drosmīgāks.

Projekta dalībnieki veidoja no papīra miera balodi, rakstīja novēlējumus, zīmēja plakātus. Apskatījām arī vienu no lielākajām ievērojamām vietām – Hermaņa pieminekli – vācu patriotisma simbolu. Uzkāpjot uz skatu platformas, pavērās brīnišķīgs skats uz pilsētu.
Ceturtā diena Vācijā pagāja pilsētā Hamelna. Šīs pilsētas nosaukums ir saistīts ar žurku ķērāju, kurš 1284.gadā atbrīvoja pilsētas teritoriju no žurkām. Tā kā viņam par darbu netika pienācīgi samaksāts, viņš nolēma atriebties, aizvilinot sev līdzi 130 bērnus no visas pilsētas. Atbraucot mūs sagaidīja mūsdienu žurku ķērājs, kas stabulēja diezgan pievilcīgas melodijas. Mēs arī bijām interesantā ekskursijā pa pilsētas centru un pēc tam aizbraucām uz Hemelšenburgas pili, kur uzzinājām par pils vēsturi un visiem tās iemītniekiem.

Piektajā dienā skolas pagalmā kopā ar ģimnāzijas skolēniem piedalījāmies gadatirgū un tirgojām valsts nacionālos ēdienus, kurus bija pagatavojuši skolēni no Itālijas, Čehijas, Grieķijas un Latvijas. Tas bija ļoti liels skolas un projekta pasākums ar mūziku un daudziem apmeklētājiem. Noslēgumā saņēmām diplomus par aktīvu piedalīšanos Erasmus+ projekta aktivitātēs.

Piedalīšanās mobilitātē ir brīnišķīga iespēja papildināt savas zināšanas, attīstīt komunikācijas un uzņēmējdarbības prasmes.

Informāciju sagatavoja:
Daugavpils 16.vidusskolas projekta dalībnieku komanda