Daugavpilī norisinājās Ēnu diena

08.04.2022.

Pēc 2 gada pārtraukuma 6. aprīlī visā Latvijā norisinājās izglītības organizācijas Junior Achievement (JA Latvija) organizētā karjeras izglītības akcija skolēniem Ēnu diena. Arī Daugavpilī šajā pasākumā aktīvi iesaistījās gan darba devēji, gan skolēni. —– 

Daugavpils ir viena no aktīvākajām pilsētām Latvijas mērogā pēc pieteikumu skaita vietnē www.enudiena.lv, kaut arī šoreiz aktivitāte nebija tik liela kā ierasts. Ēnu dienā Daugavpils pilsētā skolēniem bija iespēja pieteikties uz vietnē piedāvātajām 86 ēnojamajām profesijām dažādās jomās (pieejamais vakanču skaits bija pāri 100). Šogad lielā skaitā bija piedāvātas vakances medicīnā, farmācijā, valsts pārvaldē, izglītībā, glābšanas un aizsardzības jomā. Skolēni izmantoja arī iespēju, atrodot savu vēlamo Ēnu devēju paši. Arī valsts mērogā vislielākais pieprasījums bija medicīnas un izglītības jomās.

Kopskaitā no Daugavpils ēnot devās 185 ēnas, ko var secināt pēc sistēmā reģistrēto pieteikumu skaita. Domājams, ka interese un pieteikumu bija daudz vairāk, jo daudzviet uz izsludinātajām vakancēm ir liels konkurss, un līdz ar to skolēni saņem atteikumu.

Paldies Daugavpils pilsētas iestāžu un uzņēmumu Ēnu devējiem par atvēlēto laiku un sniegto iespēju skolēniem ieskatīties dažādu profesiju aizkulisēs!

Inforgtafika par Ēnu dienu:

 

Informācija par Ēnu dienas norisi Latvijā: https://enudiena.lv/jaunumi/sodien-notiek-enu-diena-2022

Informāciju apkopoja:
Daugavpils pilsētas Izglītības pārvaldes
Pedagoģe – karjeras konsultante
Santa Čeirāne