Projekta tikšanās Daugavpilī

04.04.2022.

Beidzot apstākļi kļuvuši labvēlīgi projektu darbības klātienes aktivitātēm. Tā 2022.gada marta pēdējās dienās Daugavpilī Erasmus+ projekta “Inovācijas un transformācijas izglītībā” (“Innovation and Transformation in education” Nr.2019-1-TR01-KA201-076605) ietvaros viesojās pārstāvji no Turcijas, Polija un Itālijas. Tā kā projekts ir par sadarbības veicināšanu un labās prakses apmaiņu Latvijā, viesiem bija iespēja iepazīties gan ar IKT un valodu apguves jaunumiem mācību procesā J.Pilsudska Daugavpils valsts poļu ģimnāzijā, gan diskutēt ar jauniešiem, redzēt skolas ikdienas darbu Daugavpils 9.vidusskolā (projekta pilotskola), savukārt PIKC “Daugavpils Dizaina un mākslas vidusskolā “Saules skola”” iepazīties ar mākslas apguvi un pašvaldības atbalstu profesionālajai izglītībai. —– 

Projekta tikšanās laikā tika runāts arī par citām projektā noteiktajām sadarbībām un pēdējo tikšanos, kas notiks projekta partnervalstī Itālijā. Tikšanās Daugavpils pilsētas Izglītības pārvaldē noritēja, izjautājot par visiem jaunumiem izglītībā: par iekļaujošo izglītību, skolu reformu, bēgļu bērnu izglītību, pedagogu sagatavotību un kadru jautājumiem, Covid-19 pandēmijas ietekmi uz mācību procesu. Visi klātesošie atzina, ka pandēmijai ir gan pozitīva ietekme (progress IKT jomā), gan negatīva un paliekoša “diagnoze” – koncentrēšanās problēmas un komunikācijas deficīts, grūtības pašdisciplinēties un motivācijas trūkums darbam. Partnervalstis dalījās savā pieredzē un novērojumos par pandēmiju un tās pārvarēšanu izglītībā.

Projekta inovatīvisms izpaudās sadarbības modelī – pašvaldība un augstskola (kas gatavo jaunos kadrus skolām), Latvijas partnerībā – Daugavpils Universitāte, kura arī tika apmeklēta. Tikšanās laikā tika apmeklēta arī Daugavpils dome, bet kultūras programmas ietvaros – Daugavpils cietoksnis, M.Rotko mākslas centrs, Rīga (Latvijas Nacionālā bibliotēka, vecpilsēta). Darba programma bija gana īsa, taču ļoti intensīva un piepildīta.

Daugavpils pilsētas Izglītības pārvaldes Erasmus+ programmas īstenoto projektu “Inovācijas un transformācijas izglītībā” (“Innovation and Transformation in education” 2019-1-TR01-KA201-076605) līdzfinansē Eiropas Savienība. Šī publikācija atspoguļo tikai tās autoru viedokli, un Eiropas Komisijas atbalsts šīs publikācijas tapšanai nav uzskatāms par tās satura apstiprinājumu, un Komisija nekādā veidā neuzņemas atbildību par šeit ietvertās informācijas tālāku izmantošanu.

Informāciju sagatavoja:
Daugavpils pilsētas Izglītības pārvaldes
eksperte projektu jautājumos
Evelīna Balode