Daugavpils Valstspilsētas vidusskola saņem ziņas no Polijas, Turcijas, Portugāles un Itālijas

 

07.10.2022.

No 26.-30.septembrim Daugavpils Valstspilsētas vidusskola uzņēma ciemiņus no Polijas, Portugāles, Itālijas un Turcijas  ES Erasmus+ programmas pamatdarbības Nr.2 (KA2) stratēģisko skolu sadarbības partnerību projekta “Message is got”/“Ziņa ir saņemta” (Līguma Nr.2020-1-PL01-KA229-081850_3) ietvaros, lai kopā darbotos, mācītos cits no cita, uzkrātu zināšanas un sasniegtu projekta mērķus tikšanās tēmas ietvaros. Latvijas tikšanās mācību aktivitāšu tēma bija dažādu veidu mediji, kādos veidos tiek nodota informācija, kā mēs to uztveram un piekļuve ticamai informācijai. —– 

Sadarbībā ar ASV informācijas centru un Latvijas Televīziju projekta dalībniekiem bija lieliska iespēja papildināt savas zināšanas par viltus ziņām, kā tās pašiem atklāt un neizplatīt tālāk, par Latvijas valstij piederošās televīzijas darbu, to, kā tiek veidotas reportāžas un dažādi raidījumi, pašiem bija iespēja apskatīt dažādas studijas, uzklausīt profesionāļu stāstījumu. Ieskatu multimediju dizaina izglītības programmā dalībniekiem bija iespēja gūt, paviesojoties PIKC “Daugavpils Dizaina un mākslas vidusskolā “Saules skola””.

Visas nedēļas laikā partnerskolu komandas veica projekta uzdevumus un dažādas aktivitātes.  Katras valsts skolēni prezentēja savu valsti, pilsētu un skolu ne tikai stāstot un rādot, bet arī klājot galdus ar savas valsts tradicionālajiem ēdieniem.  

Uzturēšanas laikā partnervalstu komandām bija unikāla iespēja nedēļas garumā iepazīt Daugavpils, Rīgas un  Latgales šarmu, dažādību un viesmīlību.

Noslēdzošā projekta tikšanās notiks Itālijā 2022.gada novembrī.

Erasmus+ projektu  Ziņa ir saņemta” “MESSAGE IS GOT” (Līguma Nr. 2020-1-PL01-KA229-081850_3) līdzfinansē Eiropas Savienības Erasmus+ programma. Šī publikācija (paziņojums) atspoguļo vienīgi autoru uzskatus, un Komisijai nevar uzlikt atbildību par tajā ietvertās informācijas jebkuru iespējamo izlietojumu.

Informāciju sagatavoja
Daugavpils Valstspilsētas vidusskolas skolotāja
Aiva Ozoliņa