Erasmus+ mobilitāte Itālijā „Skolotāja profesionalitāte – kvalitatīva mācību procesa pamats” .

13.10.2022.

Daugavpils Centra vidusskola piedalījās Eiropas Savienības Erasmus+ programmas 1.pamatdarbības mobilitātes projektā Nr.2020-1-LV01-KA101-077331  „Skolotāja profesionalitāte – kvalitatīva mācību procesa pamats”, kura mērķis, izmantojot Eiropas kolēģu zināšanas un pieredzi, pilnveidot darba kvalitāti, palielināt motivācijas spējas un apmierinātību savā ikdienas darbā. —– 

No 2. līdz 9. oktobrim Erasmus+ projekta ietvaros Daugavpils Centra vidusskolas skolotājas Agnese Orbidāne un Jekaterina Šnaidere, piedalījās skolotāju apmācības kursos Europass Skolotāju Akadēmijā Itālijā, Florencē.

Apmācību mērķis – apzināties sevi kā skolotāju, veicināt darba un privātās dzīves līdzsvaru, praktizēt efektīvas saziņas metodes, atsvaidzināt un pilnveidot savu mācīšanas pieeju, izmēģināt radošus stresa vadīšanas rīkus, kā arī dalīties pieredzē ar citu valstu pārstāvjiem. Savā pieredzē dalījās pārstāvji no Vācijas, Spānijas, Somijas, Maltas un Irānas.

Dalība mobilitātes projektā ir lieliska iespēja gūt jaunu pieredzi, paplašināt redzesloku, attīstīt sevi kā personību,  pilnveidot savas profesionālās prasmes, atklāt inovatīvas mācīšanas stratēģijas un iegūt vērtīgu citu valstu kolēģu pieredzi.

Brīvajā laikā bija iespēja apskatīt Florences skaistākās vietas. Florence tiek dēvēta par Renesanses šūpuli, tā apbur ar gleznainiem dabas skatiem, šaurajām ieliņām un  pasaules līmeņa mākslas šedevriem. Mākslas un arhitektūras šedevri ir ik uz soļa. Pilsētas centrs ir iekļauts UNESCO Pasaules mantojuma sarakstā.

Vairāk par Erasmus+ programmu var uzzināt Valsts izglītības attīstības aģentūras mājas lapā www.viaa.gov.lv sadaļā Erasmus+.

Daugavpils Centra vidusskolas Erasmus+ programmas īstenoto projektu „ Skolotāja profesionalitāte – kvalitatīva mācību procesa pamats” (2020-1-LV01-KA101-077331) līdzfinansē Eiropas Savienība. Šī publikācija atspoguļo tikai tās autoru viedokli.

Informāciju sagatavoja:
Daugavpils Centra vidusskolas skolotājas
A. Orbidāne un J. Šnaidere