Erasmus+ projekta “Laikam līdzi: Apgrieztās klases koncepts” skolēnu mobilitāte Spānijā, Aguilā

31.10.2022.

No 18. līdz 23.10.2022.  Daugavpils Saskaņas pamatskolas 9.a un 9.b klases izglītojamie kopā ar skolotājām Tatjanu Revinu un Inu Cauni piedalījās Erasmus+ projekta “Laikam līdzi: Apgrieztās klases koncepts” / “Flipping home and school in teaching/learning process” skolēnu mobilitātē Spānijā, Aguilā. (Līguma Nr.2020-1-PL01- KA229-081562_ 6). —– 

Projekta atklāšanas dienā viesus uzrunāja projekta koordinatore Josefa Tomas Ruiz ,demonstrējot digitālo muzikālo īsfilmu par katru no dalībvalstīm.

Skolotājām un skolēniem bija patīkami redzēt, kā Spānijas skolēni ar IKT programmu palīdzību iepazinās ar Latvijas valsts tradīcijām, vēsturi, mūziku un pilsētām. Pēc jauniegūtās informācijas apmaiņas, Spānijas skolēni piedāvāja iepazīties ar savu skolu “I.E.S. Europa” un pilsētu Aguila.

Izmantojot mūsdienīgās mobilās lietotnes spēli “Treasure hunt”, mums bija iespēja iepazīties ar pilsētas dārgumiem un vēsturiskajiem apskates objektiem.

Pirmās dienas mobilitātē katras valsts izglītojamo piedalījās radošajās darbnīcās. Sākumā skolēni tika dalīti grupās tā, lai dalībnieki būtu no dažādām valstīm. Katras grupas mērķis bija padziļināti apgūt zīmju valodu. Izmantojot jauniegūtās zināšanas zīmju valodā, skolēni veidoja digitālo video stāstu, kurā vēstīja par sevi un savu valsti. Visi mobilitātes dalībnieki bija pārsteigti, ka zīmju valoda ir samērā komplicēta un sastāv no vairākām zīmju valodām visā pasaulē.

Nākamā aktivitāte iedziļinājās tēmā “What do you do about bullying?”. Mobilitātes dalībnieki tika aicināti turpināt darbu grupās un patstāvīgi veidot īsfilmu, kas saturēja informāciju par “bullying” veidiem un to saskarsmi skolēnu ikdienā. Katras grupas mērķis bija arī sameklēt veidus, kā atrisināt šīs “bullying” problēmas skolēnu vidē. “StoryBoardThat” digitālā programma tika izmantota kā vietne, kur mobilitātes dalībniekiem veiksmīgi izdevās prezentēt savu jauniegūto sapratni par “bullying” problēmu atrisināšanas veidiem.

Neskatoties uz aktīvu darbu projekta pasākumos, mobilitātes dalībniekiem bija saliedēšanās un talantu attīstīšanas iespēju aktivitātes, tāpat arī iepazīšanās ar Spānijas kultūru un vēsturisko mantojumu. Esam ļoti pateicīgi par iespēju piedalīties projektā “Laikam līdzi: Apgrieztās klases koncepts”, kā arī iegūt jaunu pieredzi un draugus!

Informāciju sagatavoja
Daugavpils Saskaņas pamatskolas
Datorikas skolotāja
Ina Caune