Laime ligzdā

26.10.2022.

Projekts “Laime ligzdā” (Nr.2022.LV/ĢDP/122) tika īstenots 2022.gadā no 1.jūnija līdz 30.septembrim. Projektu īstenoja Daugavpils Latviešu biedrība ar Sabiedrības Integrācijas fonda un Latvija Kultūras ministrijas finansiālu atbalstu. —– 

Projekta mērķis bija popularizēt ģimeniskās vērtības, to daudzveidību, veidot bērniem apziņu par ģimenes vērtībām un ģimenes lomu katra dzīvē, iesaistot ģimenes daudzveidīgās aktivitātēs un organizējot bērnu nometni. Projekta norises laikā tika sniegta iespēja ģimenēm un bērniem satikties, apgūt jaunas, saturīgas brīvā laika kopā pavadīšanas iespējas, hobijus, citu ģimeņu paradumus un tradīcijas un iepazīt apkārtni.

Mērķa grupa – Daugavpils pilsētas ģimenes ar bērniem. Projektā tika iesaistītas 34 ģimenes, pavisam nedaudz vairāk kā 200 cilvēki.

Projekta aktivitātes bija adresētas ģimenēm, izceļot un akcentējot to dzīvesvietu tiešā tuvumā esošās vērtības, demonstrējot dažādus atpūtas un kopā būšanas veidus, kā arī sniedzot iespējas apgūt jaunas zināšanas un radošās prasmes. Bērni tika iesaistīti dažādās interaktīvās un radošās nodarbībās, kurās veidoja  šokolādi, medaļas, ziepes, inscenēja pasakas, pētīja populāras ģimenes, veidoja dzimtas kokus, iesaistījās dažādās sportiskās aktivitātēs. Aktivitāšu pamatā bija ģimenes vērtību popularizēšana, sadarbības prasmju attīstīšana un komunikācijas prasmju pilnveidošana. Ekskursiju laikā dalībnieki iepazinās ar  interesantām vietām Latgalē, kuru veidošanā pamatā ir bijušas iesaistītas ģimenes. Projekta laikā tika īstenots komplekss pasākumu kopums, kas bija vērsts uz pilnīgu projekta mērķa sasniegšanu, iekļaujot gan radošo dienu ģimenēm, gan nometni 34 bērniem, gan arī noslēguma pasākumu.

Projekts tika īstenots Latgalē: pamatā Daugavpils pilsētā un Augšdaugavas novadā, kā arī Krāslavas, Aglonas un Preiļu novados.

Informāciju sagatavoja
projekta vadītāja
S. Dimante