Liceja skolēni piedalās projektā “Atgriešanās pie savām saknēm”

07.10.2022.

No 25.sepmtembra līdz 1.oktobrim Erasmus+ (KA2) projekta  “Atgriešanās pie savām saknēm” (“Return to Roots”) ietvaros Daugavpils Tehnoloģiju vidusskolas-liceja 9. un 12.plūsmu skolēni Nikola Kursīte, Zlata Izuļena, Vera Mirošņikova, Alesja Agafonova, Valerija Lebede, Artjoms Ivanovs, Edgars Trofimofs, Ivans Volosovs, Patriks Upinieks un Aleksandrs Ivanča piedalījās plānotajā mobilitātē Levici Slovākijā (Katoļu Svēta Pāvila skola). —– 

Nedēļas laikā mūsu skolēni kopā ar projekta dalībniekiem no Norvēģijas, Kipras un Slovākijas  aktīvi piedalījās daudzveidīgās izglītojošās un radošās darbnīcās, ceļoja pa slovāku lauku ciematiem un nelielām pilsētām – Banská Štiavnica, Čičmany, Pukaneca, Nová Dedina, Rajecká Lesná, Strečno – iepazinās ar slovāku kultūras un reliģijas tradīcijām, amatniecību, nacionālajiem  ēdieniem, tautas tērpiem, vēsturi un dzīvesveidu. Jaunieši tikās ar Levices mēru un ciematu vadītājiem, projekta dalībniekiem prezentēja Latviju, Daugavpili, savu skolu, apmeklēja  muzejus un darbnīcas, praktizēja meistarklasēs.

Mobilitāte noslēdzās ar kopīgu pasākumu Starý Tekov kultūras namā ar jautrām slovāku dejām un dziesmām. 

Paldies Katoļu Sv. Pāvila skolas vadībai un skolēnu vecākiem, projektā iesaistītajiem skolotājiem par sirsnīgu uzņemšanu un ieguldīto darbu aktivitāšu organizēšanā!

Skolēnus braucienā atbalstīja un iedrošināja skolotājas Ludmila Lastovka  un Marina Drozda.

Informāciju sagatavoja:
Daugavpils Tehnoloģiju vidusskolas-liceja izglītības metodiķe
Marina Drozda