Notika atbalsta seminārs „Kompleksu uzdevumu risināšana”

31.10.2022.

š.g. 27.oktobrī notika atbalsta pilsētas seminārs valodu, dabaszinības, matemātikas jomu skolotājiem „Kompleksu uzdevumu risināšana”, kurā piedalījās 44 skolotāji no Daugavpils Valsts ģimnāzijas, Daugavpils Tehnoloģiju vidusskolas-liceja, Daugavpils Zinātņu vidusskolas, J.Raiņa Daugavpils 6.pamatskolas, Daugavpils Saskaņas pamatskolas, Daugavpils Vienības pamatskolas, Daugavpils Iespēju vidusskolas, Daugavpils Draudzīgā aicinājuma vidusskolas, Daugavpils Centra vidusskolas, Daugavpils Valstspilsētas vidusskolas un J.Pilsudska Daugavpils poļu valsts ģimnāzijas. —–

Semināru organizēja Daugavpils pilsētas Izglītības pārvaldes izglītības metodiķe Jeļena Azareviča sadarbībā ar izglītības metodiķiem Tatjanu Baranovsku, Silviju Mickeviču, Ilonu Ustinovu un Mariju Žilinsku.

Uzdevumi nekad neparādās pēkšņi. Viena no Daugavpils pilsētas izglītības pārvaldes metodisko darbu prioritātēm ir stundas efektivitātes palielināšana, kompleksu un metakognitīvu uzdevumu veidošana.

Semināra laikā skolotāji iepazinās ar kompleksu uzdevumu aprakstu, ar nosacījumiem, kad veidojas kompleksums, ar problēmuzdevumu pazīmēm.  Kompleksums saistīts ar to, kā mēs varam kombinēt zināšanas, prasmes, kurus mēs lietojam jaunās situācijās.

Semināra laikā skolotāji analizēja dažādu uzdevumu piemērus no valsts pārbaudes darbiem un skola2030 resursiem.

Skolotāji iepazīstināti  ar OECD un PISA interaktīvajiem uzdevumiem.

Skolotāji aktīvi iesaistījās grupu darbā un izveidoja savus kompleksos uzdevumus un prezentēja tos.

Ceram, kā iegūtās zināšanas palīdzēs pilsētas skolotājiem veidot problēmuzdevumus savā ikdienas darbā.

Informāciju sagatavoja
Daugavpils pilsētas Izglītības pārvaldes
izglītības metodiķe
Marija Žilinska