Akordeonista Maksima Šelkovska panākumi

2022.gada 26.novembrī pēc trīs gadu pārtraukuma Staņislava Broka Daugavpils Mūzikas vidusskolā notika V Vislatvijas akordeonistu-izpildītāju konkurss. Šajā konkursā piedalījās bērni un jaunieši no dažādām Latvijas pilsētām vecumā līdz 18 gadiem. Konkurss notika klātienes formātā. Žūrijas priekšsēdētājs bija godpilnais Ukrainas estrādes mākslas izpildītājs, Ukrainas Nacionālas filarmonijas mūziķis, unikāls bajānists/bandoneonists Igors Sajenko.

Daugavpils pilsētas Bērnu un jauniešu centra “Jaunība” (BJC “Jaunība”) pārstāvēja Svetlanas Rjabcevas audzēknis Maksims Šelkovskis. Viņš uzstājās vecākajā vecuma grupā līdz 18 gadiem. Maksimam izdevās pārvarēt bailes un satraukumu un izpildīt savu konkursa programmu augstā izpildītājmākslas līmenī.

Pēc konkursa rezultātiem šajā kategorijā pirmā vieta netika piešķirta nevienam, taču, neskatoties uz to, Maksims ar savu sniegumu ieguva 21 punktu, kas ļāva saņemt diplomu par otro vietu un kļūt par labāko savā vecuma grupā.

BJC “Jaunība” vadība izsaka pateicību talantīgajam akordeonistam un viņa skolotājai Svetlanai Rjabcevai  par tik izcilu rezultātu un novēl panākumus arī turpmāk.

Informāciju sagatavoja:
BJC Jaunība direktores vietniece
I.Poga