Koncertlekcija astotklasnieku acīm

Vārdi “valsts svētki” paredz svinības visas valsts mērogā par godu nozīmīgam pagātnes notikumam. Lāčplēša dienas un Latvijas neatkarības pasludināšanas priekšvakarā lekcijas, viktorīnas, diskusijas ir ierasti pasākumi katrā skolā. Šīs tradīcijas šogad papildināja programmas “Latvijas skolas soma” piedāvāts muzikāls uzvedums jeb koncertlekcija, kas vēstīja par cīņām par neatkarīgu Latvijas Republiku. Koncertlekcijas autori izvēlējās ne tikai notikumu datumu un skaitu, bet arī mūzikas valodu. Piedāvājam jums koncertlekcijas skatītāju un klausītāju – Daugavpils Zinātņu vidusskolas 8. klašu skolēnu – viedokļus par redzēto un dzirdēto š.g. 2. novembrī Vienības nama koncertzālē.

“Man patika klausīties latviešu dziesmas un uzzināt par mūsu valsts vēsturi un interesantiem cilvēkiem.”

“Patika “dzīvā” mūzika, bija ļoti iespaidīgi! Sen nebiju dzirdējusi “dzīvo” mūziku.

Bija daudz jaunas interesantas informācijas, patika, ka bijām kopā ar klasi!”

“Man patika atmosfēra, kas bija koncertzālē. Mēs dziedājām kopā ar solisti, jo dažas dziesmas zinājām gan latviski, gan angliski.”

“Dziedātāja uzstājās “superīgi”!”

“Bija ļoti emocionāli, jo daudzas dziesmas esmu dziedājusi ansamblī un arī korī!

“Man patika šī koncertlekcija Bija video apsveikums no daudziem cilvēkiem Latvijai. Mēs klausījāmies dziesmas par Latviju.”

“Man patika koncertlekcija, patika, ka mēs varējām klausīties mūziku, kā arī patika, ka stāstīja par Latvijas vēsturi. Es gribētu vēlreiz apmeklēt šādu koncertlekciju.”

“Man patika iespēja uzzināt par slaveniem Latvijas cilvēkiem, dzirdēt interesantus faktus par savu valsti. Bija ļoti patīkami klausīties dziesmas latviešu valodā neformālā gaisotnē.”

“Bija interesantāk nekā parasti. Parasti svētkiem veltītas ir klases stundas, kuru laikā mēs skatāmies prezentāciju, video vai filmu. Bet šoreiz tas bija kā liels koncerts, kur bija gan dziesmas, gan video, gan attēli. Bija daudz svarīgas, jaunas un interesantas informācijas. Man arī patika, ka šajā koncertā apvienojās latviešu valodas, vēstures un mūzikas stundas, jo es varēju ne tikai klausīties mūziku, bet uzzināt kaut ko jaunu par savas valsts vēsturi.“

“Man bija interesanti uzzināt par Latvijas vēsturi mūzikas pavadījumā. Bija interesanti vērot, kā vispār tika veidotas šīs dziesmas. Vēl patika video shematisks paskaidrojums.”

“Man bija dažādas sajūtas, kad es klausījos koncertlekciju. Pirmkārt, man bija pārsteigums, ka tur gan runāja, gan dziedāja, tas bija kaut kas jauns manā dzīvē. Man iepatikās, ka koncertlekcijas vadītāji runāja un dziedāja emocionāli. Arī koncertlekcija bija vērtīga, tāpēc ka dziesmās bija stāstīts par Latvijas vēsturi. Bet dažreiz bija garlaicīgi, kad daudz runāja, jo bija interesantāk uztvert informāciju dziesmas formātā.”

“Par šo pasākumu man palika labs iespaids. Tas bija tiešām ļoti svarīgi, jo tagad es labāk saprotu Lāčplēša dienas nozīmīgumu un arī pārzinu to, cik stipri un izturīgi bija latvju karavīri. Dziesmu sižetos tika labi parādīts viņu varenums.”

“Man viss patika. Soliste ļoti skaisti dziedāja un man patika, ka dziesmas bija man zināmas un saistītas ar šo dienu vai Latviju. Es arī nedaudz uzzināju par Latviju, piemēram, kā Latvija ieguva savu neatkarību. Man patika, ka mēs (publika) ar viņiem kopā varējām dziedāt.”

“Man patika šis pasākums, bija laba un draudzīga atmosfēra. Visas dziesmas bija atbilstošas lekcijas tēmai, un garlaicīgi nebija. Lekcijas vadītāji daudz kontaktējās ar zālē sēdošajiem.”

Informāciju sagatavoja:
Daugavpils Zinātņu vidusskolas
8. klašu skolēni