Muzejpedagoģiskā nodarbība “Latvijas Republika. 1918. – 1940. gads”

Šī gada 15. novembrī programmas “Latvijas skolas soma” ietvaros Daugavpils Zinātņu vidusskolā notika Latvijas Nacionālā vēstures muzeja tiešsaistes muzejpedagoģiskā nodarbība par Latvijas Republiku no 1918. līdz 1940. gadam. Nodarbībā piedalījās 11. un 12. klašu skolēni.

Nodarbības laikā skolēniem izstāstīja par latviešu karavīriem Pirmajā pasaules karā un to nozīmi Latvijas valsts dibināšanā, rādīja kartes un attēlus par Latvijas valsts dibināšanu. Nodarbībā skolēniem skaidroja valsts nozīmīgo personu darbību Latvijas valsts dibināšanā, analizēja grūtības, ar kādām sastapās Latvija pirmajos neatkarīgās dzīves gados un kādu nozīmi tas atstāja uz valsti turpmākajos gados, kā arī stāstīja par politiskajiem un ekonomiskajiem notikumiem Latvijā Pirmās republikas laikā un kā Latvija tika iekļauta Padomju Savienībā.

Pēc nodarbības skolēni klases stundas laikā darbojās grupās – analizēja tiešsaistes nodarbībā dzirdēto, veidojot plakātus. Plakātā skolēniem bija jāiekļauj tēls un simbols, ar ko saistās katrs notikums un tas jāpaskaidro.

Latvijas skolas soma logotips

Informāciju sagatavoja:
Daugavpils Zinātņu vidusskolas
vēstures un sociālo zinātņu skolotāji
Nauris Kupcovs un
Tatjana Mamonova