Erasmus+ mobilitāte Romā

Daugavpils Iespēju vidusskola īsteno Eiropas Savienības Erasmus+ programmas Pamatdarbības Nr.1 (KA1) projektu Nr.2022-1-LV01-KA-SCH-000068898 “Izglītība izaugsmei!”, kura mērķis ir veicināt pedagogu mācīšanās kultūras veidošanos Eiropas Savienības kontekstā, īstenojot horizontālo sadarbību daudzveidīgās mācīšanās grupās – apgūstot didaktiskos modeļus un metodiskos paņēmienus, palielinot skolas metodisko kapacitāti, nostiprinot digitālo pratību un mācīšanās ieradumus tehnoloģijām bagātā vidē, kas sekmēs mācīšanas un mācīšanās kvalitāti skolā.

Projekta ietvaros no 21. līdz 26.novembrim Romā, Itālijā notika skolotāju apmācības par tradicionālās mākslas tehnikas un IKT mākslas rīku izmantošanu, lai interaktīvā veidā mācītu savus priekšmetus. Šajās apmācībās piedalījās angļu valodas skolotāja Viktorija Korotkina un vizuālās mākslas skolotāja Oksana Barkovska, kā arī citi kolēģi no Spānijas, Polijas, Vācijas un Francijas.

Apmācību laikā dalībnieki iepazinās ar iekļaujošās izglītības kritērijiem, apguva jaunas prasmes stundu vadīšanā, meditāciju un mākslas terapiju, komunikāciju problēmu risināšanā, mākslas terapiju izmantošanu stundas laikā, kā arī apguva metodes, kā veidot pozitīvu skolas vidi.

Apmācību laikā dalībnieki arī iepazinās ar tiešsaistes rīkiem Miro.com, TinkerCAD.com, Webchemy.org, kuri ir ļoti noderīgi komandas darba veidošanai un radošas domāšanas attīstībai.

Projekta pēdējā dienā dalībniekiem bija jāizveido 3D modeļa paraugs tiešsaistes programmā Stephaneginier.com. Izveidojot 3D modeļus, visiem dalībniekiem bija dota iespēja prezentēt savus darbus, kā arī gūt citu kolēģu un projekta vadītāja komentārus un ieteikumus.

Dalība projekta mobilitātē ir lieliska iespēja iegūt jaunu pieredzi, jaunas zināšanas un izmantot jauniegūtās metodes skolā, paplašināt profesionālās zināšanas par aktuāliem jautājumiem. Protams, projekts dod stimulu mācīties tālāk un uzzināt jaunas tendences savā profesijā. Iegūtās zināšanas varētu būt izmantotas darbā, gatavojoties mācību stundām, kā arī daloties pieredzē ar kolēģiem.

Brīvajā laikā bija iespēja iepazīt Romas pilsētu un tās pievilcīgās vietas, kā arī vismazāko valsti pasaulē Vatikānu. Daudzas pilsētas ielas ir bagātas ar ievērojamām vietām un arhitektūru, kam nevar paiet garām. Romas pilsēta ir slavena ar savdabīgiem arhitekta Džana Lorenco Barberini darbiem, skaistiem antīkiem arhitektūras pieminekļiem, galerijām un muzejiem, strūklakām un dārziem, kā arī pazīstama ar brīnišķīgām senās Romas tēlniecības meistardarbu un fresku kolekcijām no Vatikāna muzeja zālēm, kas ir cilvēces vēsturiskais mantojums.

Izsakām pateicību par iespēju gūt jaunu pieredzi un iespaidus skolas direktorei I.Brokānei, izglītības metodiķei  A.Guževai un angļu valodas skolotājai J.Maskaļovai.

Vairāk par Erasmus+ programmu var uzzināt Valsts izglītības attīstības aģentūras mājas lapā  www.viaa.gov.lv sadaļā Erasmus+.

Daugavpils Iespēju vidusskolas Erasmus+ programmas īstenoto projektu līdzfinansē Eiropas Savienība. Šī publikācija atspoguļo tikai tās autorus viedokļus.

Informāciju sagatavoja
Daugavpils Iespēju vidusskolas skolotājas:
Viktorija Korotkina un Oksana Barkovska
d13vsk@gmail.com