“Izdzīvošanas dzīves skola” noslēgusies!

Ar prieka un gandarījuma sajūtu biedrība “Solis izaugsmē” Daugavpilī paziņo, ka projekts jauniešiem par drošības jautājumiem noslēdzies, un  š.g. 9.decembrī notika noslēdzošā nodarbība.

Tā bija nodarbība, kurā zīlējām drošu nākotni sev (jo bija pilnmēness laiks), pārrunājām paveikto, rakstījām atsauksmes, saņēmām dāvanas. Atsauksmēs visi atzina, ka projektā bija interesanti, taču nākotnē gribētos aizbraukt ārpus Daugavpils. Kā neparastākās nodarbības tika minētas pārgājiens ar zemessargu un pirmās palīdzības nodarbība, kurā varēja iejusties reālā situācijā un trenēties uz manekena. Statistika rāda, ka drošības jautājumi jauniešiem ir jāatgādina regulāri, jo diemžēl nelaimes gadījumi ar jauniešu iesaisti nav retums.

Projektā 4 mēnešu laikā vairāku skolu jaunieši piedalījās nodarbībās par pirmo palīdzību, ugunsdrošību, zemessardzes un policijas darbu, saliedējās piedzīvojumu parkā un devās pārgājienā. Ceram, ka jauniešiem projekts bija vērtīga praktiskā pieredze un labi pavadīts laiks kopā!

Projektu izdevās īstenot kā ieplānots – klātienes nodarbībās, neformālā gaisotnē un, sadarbojoties ar drošības jomas ekspertiem, veicināt jauniešu dziļāku izpratni par drošības jautājumiem, rīcību neordinārās situācijās, praktiski darbojoties ar ekipējumu.

Šo jaunatnes iniciatīvas projektu pilnībā finansē Eiropas Sociālā fonda projekts Nr.8.3.4.0/16/I/001 “Atbalsts priekšlaicīgas mācību pārtraukšanas samazināšanai” (PuMPuRS).

Informāciju sagatavoja
biedrības “Solis izaugsmē”
projekta koordinatore
E.Balode