Muzikālā pasaka pieaugušajiem “Pa Laimes lāča pēdām”

17. decembrī Daugavpils Centra vidusskolas 10.a un 11.a klases skolēni apmeklēja Daugavpils teātri, lai noskatītos muzikālo pasaku ,,Pa Laimes lāča pēdām”. Izrādi varēja noskatīties, pateicoties projektam ,,Latvijas skolas soma”.

Oļega Sapošņikova režisētais iestudējums ar Monikas Zīles scenāriju latviešu un latgaliešu valodā skolēniem šķita saistošs aizrautīgo deju, dziesmu, skatuves tērpu un lieliskās aktierspēles dēļ. Tas bija ļoti noderīgs mācību programmas apguvē, jo abām klasēm mācību programmā ir iekļautas arī stundas par latgaliešu valodu, kuru daudzi šai izrādē dzirdēja pirmo reizi. Taču tas netraucēja saprast tekstu un uztvert galveno domu.

Lūk, skolēnu atsauksmes par izrādi.

,,Man ļoti patika izrāde, jo aktieri spēlēja ļoti aizrautīgi un profesionāli. Izrāde bija latviešu un latgaliešu valodā, bet viss bija labi saprotams un interesants. Aktieri lieliski prata ieinteresēt skatītājus!” (Karīna Čepelova)

,,Man patika, kā ir iestudēta izrāde. Bija interesanti sekot notikumu attīstībai. Muzikālais pavadījums bija ļoti labs, viss bija profesionāli.” (Ņikita Plēpis)

,,Ļoti profesionāls, fantastisks iestudējums, talantīgi aktieri.” (Jurgens Novickis)

,,Bija interesanti skatīties izrādi, uzzināju daudzus jaunus vārdus. Ļoti patika aktieri, īsti profesionāļi, ļoti labi dziedāja un dejoja. Patika sižets.” (Jana Kovaļevska)

,,Man ļoti patika aktierspēle. Skatuves mākslinieki, kas dziedāja, pārsteidza ar savu fantastisko balsi.” (Karīna Vasiļjeva)

,,Šī teātra izrāde dāvāja fantastiskas emocijas.” (Genrihs Truskovskis)

,,Izrādē bija labs humors, kaislīgas dejas, īpaši gribu izcelt čigānu deju, kā arī lateksā tērptos dejotājus.” (Kirils Koževņikovs)

,,Šai izrādē man patika viss. Bija interesanti vērot aktieru spēli – mīmiku, žestus, runasveidu. Pēc zāles reakcijas bija redzams, ka izrāde visiem ļoti patika.” (Ksenija Dimitrijeva)

,,Izrāde ieinteresēja no paša sākuma ar labu aktierspēli, kostīmiem. No sākuma mazliet nesapratu nosaukuma saistību ar sižetu, bet izrādes gaitā radās sapratne, kas ir Laimes lācis. Bija jauki redzēt dažādu valstu iedzīvotājus, kā arī jautri pasmieties.” (Oļegs Lošaks)

,,Tas bija interesants iestudējums, man patika, kā skatuves mākslinieki dziedāja, no viņu balsīm pat aizrāvās elpa! Bija ļoti silta un jautra atmosfēra. Īpaši patika dejas, katra bija savā veidā interesanta.” (Inesa Ulaseviča)

Paldies Daugavpils teātrim par lielisko izrādi!