Daugavpils Iespēju vidusskolas skolēni iekļūst konferences ROSINĀTAVA skolu uzdevumu TOP 3

3.februārī Ogres novada Kultūras centrā notika nu jau piektā vidusskolēnu konference ROSINĀTAVA’23, ko organizēja Biznesa augstskolas Turība 4.kursa studenti. Šī gada tēma bija “Par draugiem un asarām, par smiekliem un vasarām”. Šogad konference norisinājās gan klātienē (pulcējot apmēram 500 dalībniekus), gan arī attālināti – tiešsaistes platformās – Twitch, YouTube, Facebook un Rosinātavas mājaslapā. Starp lielo dalībnieku pulku bija arī Daugavpils Iespēju vidusskolas 11.a klases skolēni kopā ar pedagogu – karjeras konsultantu Diānu Svirsku.

Konferenci vadīja modele un raidījumu vadītāja Māra Sleja, kopā ar harizmātisko aktieri Ritvaru Loginu. Tika nolasīts valsts prezidenta Egila Levita apsveikums konferences dalībniekiem ar rosinājumu iesaistīties savas klases, skolas, pilsētas un valsts dzīvē, piedaloties ikvienā pilsoniskā iniciatīvā. Prezidents pauda, ka aktīvi jaunieši ir mūsu valsts tagadne un nākotne!

Konferencē uzstājās: Ulla Zirne, bijusī Latvijas kamaniņu braucēja, tagad sociālo tīklu mārketinga satura producente un veidotāja; Jānis Pētersons, grupas “Citi zēni” solists; Liene Valdmane, “Eiropas Savienības mājas” izglītības eksperte; Toms Grēviņš, labdarības maratona “Dod pieci” idejas autors; ZEĻĢIS, jaunais hiphopa mākslinieks, reperis; Kalvis Troska, balvas “Gada komiķis 2022” ieguvējs, kā arī citas iedvesmojošas personības. Šīs zināmās personības iedrošināja dalībniekus izvirzīt mazus un lielus mērķus, meklēt iespējas un nebaidīties mēģināt, akcentējot zināšanu ieguves nozīmīgumu, veiksmīgas karjeras veidošanā, neaizmirstot par morālajām vērtībām, kā, piemēram, būt izpalīdzīgiem, spēt sadzirdēt, kāda “palīgā saucienu” un sniegt savu atbalstu vajadzīgajā brīdī.

Daugavpils Iespēju vidusskolas 11.a klases skolēni bija izpildījuši arī skolu uzdevumu – nofilmēt video par tēmu “Tu nevari kavēt brīdi, kuru tu nekavē, jo kavētais ir nokavēts”. Pildot uzdevumu, skolēniem nācās apvienot savus gaišos prātus un pafilozofēt par dzīves vērtībām un to, ko tad īsti nedrīkst nokavēt. Rezultātā tapa motivējoša īsfilma “Iespēja”. Konferences laikā 11.a klases skolēns Ivans Ivanovs kāpa uz skatuves un stāstīja par paveikto. Skatītāji balsojot noteica uzvarētāju, īsfilma “Iespēja” ieguva 3.vietu, un skolēni balvā saņēma dāvanu karti aktīvai atpūtai no izklaides centra “Poligon 1”.

Mīļš paldies visiem, kas balsoja par Daugavpils Iespēju vidusskolu! Paldies Daugavpils Iespēju vidusskolas pedagogiem un administrācijai, kā arī Daugavpils pilsētas Izglītības pārvaldei par sniegto atbalstu brauciena nodrošināšanai un dalībai konferencē! Paldies konferences ROSINĀTAVA’23 rīkotājiem par iespēju paplašināt redzesloku, dāvāto iedvesmu un radošuma devu!

Īsfilma “Iespēja”: https://failiem.lv/u/akqtxusa6

Informāciju sagatavoja:
Diāna Svirska,
Daugavpils Iespēju vidusskolas
pedagogs – karjeras konsultants