Jauniešu aktivitātes “Mēs esam pasaulē”

Laika posmā no 09.01.-06.02.2023. Daugavpils Saskaņas pamatskolas jauniešu grupa realizēja jauniešu iniciatīvu projektu “Mēs esam pasaulē”, kas tapa projekta konkursa “Kopā radām Daugavpili” ietvaros. Projekta mērķis ir veicināt pilsonisko atbildību, izpratni par globālajiem procesiem un aktīvu līdzdarbošanos iekļaujošas, veselīgas un ilgtspējīgas sabiedrības veidošanā.

Jaunieši plānoja radīt interesantas, aktīvas un veselību veicinošas āra nodarbības pamatskolas un pirmsskolas skolēniem. Projekta grupa vēlējās palīdzēt aizraujoši mācīties sākumskolas un pirmsskolas skolēniem āra nodarbībās, kas vērstas uz sporta un veselību veicinošām aktivitātēm. Projekta ietvaros ir novadītas mācību stundas/nodarbības ārā un telpās Daugavpils Saskaņas pamatskolas 1.-3.klašu skolēniem un Daugavpils pilsētas 24.pirmsskolas izglītības iestādes audzēkņiem. 

 Nodarbības iesākās ar jautriem deju soļiem, kur ar prieku piedalījās visi klātesošie. Aktivitātēs “Skolas apkārtnes izpēte” skolēni skolas teritorijā veidoja sniega labirintus, kurus vajadzēja pārvarēt un izpildīt dažādus uzdevumus, skolas teritorijā atrodot noteiktus dabas objektus. Skolēni attīstīja prasmes, kas apgūtas tādos mācību priekšmetos kā matemātika, dabaszinības, sociālās zinības un vizuālā māksla. Aktivitātēs ”Esi aktīvs un vesels” skolēniem vajadzēja pārvarēt šķēršļu joslas, veikt lēcienus maisos, būt precīziem mērķī mešanā, sniegt pirmo palīdzību, pārvarēt “purva” pāreju, piedalīties stafetē “Līdzsvara čūska”. Jaunieši uzskata, ka mazākie skolas biedri mācījās strādāt komandā, sadarboties, komunicēt, lietderīgi pavadīt brīvo laiku, attīstot veiklību, līdzsvaru,  kustību koordināciju un ātrumu. Pasākumu izskaņā skolēni kopā ar vadītājiem vienojās kopīgās stafetēs.

Būt aktīviem, veseliem un zinošiem mēs varam visi kopā, un to var panākt ar pavisam nelieliem darbiem!

Informāciju sagatavoja:
Daugavpils Saskaņas pamatskolas
projekta jauniešu grupas izglītojamā I.Leitāne,
pedagogs-konsultants D.Plociņa,
Tālr.29361065