Makerspace – vieta, kur radoši darboties, pārbaudīt un izmēģināt savas idejas!

Daugavpils Inovāciju centrs aicina 13 līdz 18 gadus vecus jauniešus piedalīties izglītojošajā programmā “Makerspace”, kas dos iespēju praktiski un radoši darboties Rīgas Tehniskās universitātes Zinātnes un inovāciju centra Dizaina fabrikas pieredzējušu speciālistu vadībā.

Nodarbības notiks Daugavpils Inovāciju centrā (Vienības ielā 30), nodarbības ir bezmaksas. Vietu skaits ir ierobežots, var pieteikties vairākām nodarbībām un pieteikšanās ir obligāta – ej.uz/Makerspace4

24.marts plkst.15.30

Produktu un portretu foto darbnīca + fotosesija

Praktiska nodarbība, kurā iegūsi pamatprasmes, kā gatavot produktu foto, lai spētu reklamēt savas idejas labāk. Apskatīsim gaismošanas vienkāršākās taktikas, izkārtojuma pamatus, produkta vides radīšanu. Apgūsim pamatus gan foto ar telefonu, gan foto ar standalone kameru. Noslēgumā paredzēts arī konkurss – labākā produkta bilde!

Nodarbības vadītājs: RTU Zinātnes un inovāciju centra Dizaina fabrikas darbnīcas theLab vadītājs Linards Reinis Rozītis.  

25.marts plkst.10.00

Kas ir informācijas dizains?

Iegūsi priekšstatu par informācijas dizaina nozīmi dažādās vidēs un tā pielietojumu dažādiem mērķiem, gūsi ieskatu informācijas dizaina pamatprincipos un izmēģināsi tos pielietot praksē.

Nodarbības vadītājs: RTU Zinātnes un inovāciju centra Inovatīvu produktu izstrādes nodaļas industriālā dizainere Sofija Katerīna Jākobsone.

25.marts plkst.13.00

Foto retušēšanas pamati & Adobe CC

Saprot foto retušēšanas pamatus, lai savus iepriekš uzņemtos foto uzlabotu izmantošanai reklāmas materiālos un soctīklos.

Nodarbības vadītājs: RTU Zinātnes un inovāciju centra Dizaina fabrikas darbnīcas theLab vadītājs Linards Reinis Rozītis. 

Izglītojošā programma “Makerspace” tiek īstenota Eiropas Ekonomikas zonas finanšu instrumenta un Norvēģijas finanšu instrumenta 2014.-2021.gada perioda programmas “Pētniecība un izglītība” aktivitātes “Inovācijas centri” projekta “Inovāciju centra izveidošana Daugavpilī” (proj.nr. NFI/IC/VIAA/2020/4, Līguma Nr. Nr.9.-20.2.2.1/4) ietvaros.