Skolas aicina piedalīties pasākumu ciklā “Cikos sākās/ies Tava demokrātija?”

Skolas kā vietējās kopienas sociālās un kultūras dzīves centra viena no funkcijām ir attīstīt un piedāvāt iekļaujošu, cieņpilnu un demokrātisku vidi. Šādas skolas veidošanā nozīme ir gan skolas pārvaldībai, gan ikdienas dzīves norisēm skolā, gan mācību satura un mācību darba organizācijas jautājumiem.

Lai jauniešiem un pedagogiem paplašināt zināšanas par demokrātiju, “Europe Direct Dienvidlatgale” centrs sadarbībā ar Augšdaugavas novada un Daugavpils pilsētas Izglītības pārvaldēm 23.martā rīko vērienīgu pasākumu kopumu jauniešiem un pedagogiem:

“Cikos sākās/ies Tava demokrātija?”

Pasākuma paneļdiskusijā, piedaloties visiem nominācijas “2022.gada Eiropas cilvēks Latvijā” TOP3 kandidātiem: “Twitter konvoja” aizsācējam Reinim Pozņakam, Rīgas pilsētas mēram Mārtiņam Staķim unEUROPE DIRECT Dienvidlatgale centra vadītājam Oskaram Zuģickim, diskutēsim par lēmumu nozīmi cilvēka dzīvē, kas stiprinājuši eiropeiskās vērtības.

Demokrātija ir konkrēta. Demokrātija ir konkrētas vietas. Demokrātija ir konkrēta rīcība. Demokrātija ir konkrēta attieksme. Kur mūsu apdzīvotajā vietā vai pilsētā mīt demokrātija? Pasākuma otrajā daļā, biedrības “Eiropas Kustība Latvijā” ģenerālsekretāres Lienes Valdmanes vadībā, aicināsim jauniešus kopā izveidot Demokrātijas kartes. Viens tajā iezīmēs Daugavpils bruņurupuci, jo sugas izdzīvošanā bija svarīga cilvēku degsme un rīcība, cits – Domi, jo deputāti pārstāv iedzīvotāju intereses, vēl cits – parku, kurā jaunieši pulcējas un runā par svarīgo. Svarīgas ir ikviena domas! Ko Tu atzīmēsi Demokrātijas kartē?

Tiekamies Augšdaugavas novada Kultūras centrā “Vārpa” no plkst.10.30!

Prasmju pilnveides seminārs pedagogiem ”MOT”

Noslēdzoties paneļdiskusijai, klātesošiem pedagogiem Ilzes Paideres-Staķes vadībā trešā stāva semināru telpā tiks piedāvāta prasmju pilnveides tikšanās par pusaudžu motivācijas programmu MOT, kuru aizsāka norvēģu olimpiskie sportisti pēc Ziemas Olimpiskajām spēlēm 1994.gadā ar mērķi novērst sociāla rakstura problēmas sabiedrībā. MOT koncepta pamatā ir vēlme veidot drošāku sabiedrību, stiprinot jauniešu izpratni un drosmi – drosmi dzīvot un rūpēties. MOT koncepts tiek nodots lietošanai skolās uz sadarbības līguma pamata.

Akcija „Atpakaļ uz skolu”

Savukārt akcijas „Atpakaļ uz skolu” ietvaros, paneļdiskusijas dalībnieki dosies uz Daugavpils Valstspilsētas vidusskolu, Daugavpils Valsts ģimnāziju, J.Pilsudska Daugavpils valsts poļu ģimnāziju, MIKC “Daugavpils Dizaina un mākslas vidusskolu “Saules skola”” un Daugavpils Saskaņas pamatskolu, lai ar jauniešiem dalītos savā pieredzē un zināšanās par Eiropas Savienību, tās aktualitātēm.

Aktuālo informāciju par “Europe Direct Dienvidlatgale” centra darbību un pakalpojumiem var uzzināt LPR tīmekļa vietnē www.lpr.gov.lv sadaļā Europe Direct Dienvidlatgale, Facebook @EuropeDirectDienvidlatgale. Europe Direct Dienvidlatgale centrs atrodas Saules ielā 15, Daugavpilī. Kontakttālrunis saziņai: 26565858

Informāciju sagatavoja:
Oskars Zuģickis,
Europe Direct Dienvidlatgale centra vadītājs