Erasmus+ projekta “Laikam līdzi: Apgrieztās klases koncepts” dalībnieku tikšanās Daugavpils Saskaņas pamatskolā

No šī gada 30. aprīļa līdz 4. maijam Daugavpils Saskaņas pamatskolas skolotāju un skolēnu komanda uzņēma Daugavpilī Erasmus+ projekta “Laikam līdzi: Apgrieztās klases koncepts” (līguma Nr.2020-1-PL01-KA229-081562_6) sadarbības partnerus no Turcijas, Ziemeļmaķedonijas, Polijas un Spānijas.

Tikšanās atklāšanas ceremonija notika Daugavpils Māla mākslas centrā. Projekta dalībnieki tika iepazīstināti ar nedēļas darba plānu, kā arī piedalījās keramikas meistarklasē, tādā veidā attīstot savu iztēli un redzesloku. Pirmās dienas notikumi noslēdzās ar Daugavpils Novadpētniecības un mākslas muzeja apmeklējumu.

Īss ieskats vēsturē visiem atgādināja, ka mākslīgā intelekta laikmets ir sācies. Tieši tāpēc Daugavpils Saskaņas pamatskolas datorikas skolotāji kopā ar Erasmus+ dalībniekiem pētīja, kas ir ChatGPT un kā tas darbojas. Izpētītā vietne var palīdzēt visiem izzināt sevi, apkārtējo vidi, pasauli un Visumu. Tērzēšanas robots ir pieejams bezmaksas un daudzās valodās. Dalībnieku uzdevums bija sacerēt dzejoli par Erasmus+ programmu un par viņu attieksmi pret to. Pēc tam to pašu uzdevumu pildīja ChatGPT. Mums bija lieliska iespēja salīdzināt, kurš labāk tiek galā ar šādu uzdevumu – cilvēks vai mākslīgais intelekts. Izrādās, ka visiem vairāk patika dalībnieku sacerēti dzejoļi.

Erasmus +

Erasmus +opened our eyes ,
Showed us culture,beutiful cities in disquise
The friendships we gathered the love we showed.
It made each other love protect and care.

Erasmos put the world in a palm of our hand
Because of Erasmus I now have a friend
From Poland to Spain to Beverly Hills
Now we all meet in Daugavpills.
(skolēnu dzejolis)

In a new country I did land,
With friends I made, hand in hand,
Funny times we had each day,
Learning customs in a different way.

Erasmus gave us this chance,
To explore and broaden our stance,
Make friends from far and wide,
Learn about their countries with pride.

So let us spend these fleeting years,
Sharing laughter and shedding tears,
For when it’s time to say goodbye,
We’ll cherish memories, with a sigh.
(ChatGPT)

Pētot informācijas tehnoloģijas, viesi kopā ar Daugavpils komandu, apmeklēja arī Aglonas Pasta muzeju un Ģimenes digitālo aktivitāšu centru, kur Erasmus+ programmas dalībniekiem tika pasniegti sertifikāti par piedalīšanos aktivitātēs. Komandas uzstājās ar prezentācijām savās dzimtajās valodās un stāstīja par savu valsti. Bija ļoti aizraujoši iejusties katras komandas vidē, jo stāstījums tika veidots ar emocijām un mīlestību pret savu valsti un tautu.

Informāciju sagatavoja:
Daugavpils Saskaņas pamatskolas skolotājas
I.Caune, I.Leontjeva
Tālr.29655282