Erasmus+ projekta mācību mobilitāte Spānijā

Š.g. 1.maijā skolēni no J.Pilsudska Daugavpils valsts poļu ģimnāzijas 9.b un 11.klases divu skolotāju pavadībā devās mācību mobilitātē uz Spāniju Erasmus+ projekta “Interaktīvais un iekļaujošais kultūras mantojums” ietvaros, kur pavadīja vienu nedēļu kopā ar skolēniem no četrām pārējām partnervalstīm: Igaunijas, Portugāles, Ungārijas un Spānijas.

Katra mobilitātes diena bija piedzīvojumu pilna, dalībnieki iepazinās ar spāņu kultūru, ēdienu, arhitektūru un vēsturi, bet pirmā lieta, kura satrieca, bija daba! Tā ir pilnīgi unikāla un pavisam citādāka, nekā mūsu, jo atrodas Vidusjūras piekrastē.

Šīs nedēļas laikā dalībnieki paspēja izmēģināt dažādas aktivitātes uz ūdens, piemēram, kanoe, SUP dēļus, izmēģināt flamenko deju, apmeklēt UNESCO Pasaules mantojuma sarakstā iekļauto Alhambra pili un cietokšņa kompleksu, 600 gadus veco Alcazaba pili, pastaigāties pa katru Almērijas ielu un  apmeklēt mini Holivudu tuksnesī.

Neskatoties uz tik izklaidējošu programmu, projekta dalībnieki neaizmirsa par mācībām. Visdažādāko nodarbību laikā skolēni uzzināja vērtīgu informāciju par cilvēkiem ar ierobežotām kustību spējām un veidiem, kā tiem var palīdzēt, kā arī izmēģināja ActionBound lietotnē veidotās izzinošās orientēšanās spēles par mūsu projekta partnerpilsētu – Almēriju. Projekta dalībnieki centās saprast, kā jūtas cilvēki ar īpašām vajadzībām, piedaloties sporta spēlēs ratiņkrēslos un ar kruķiem.

Visi projekta dalībnieki bija ļoti apmierināti ar šo braucienu, tā jau bija otrā reize, kad J.Pilsudska Daugavpils valsts poļu ģimnāzijas skolas pārstāvji apmeklēja Almēriju. Cerams, ka kaut kad ģimnāzijas skolēni tur atgriezīsies vēlreiz! Paldies skolotājām Anželai Volodko un Jeļenai Teļpukai, kuras bija kopā, kā arī projekta koordinatorei Annai Beļskai un Erasmus+ programmai par iespēju mācīties un veidot jaunus sadarbības kontaktus ārpus Latvijas.

Informāciju sagatavoja
J.Pilsudska Daugavpils valsts poļu ģimnāzijas 11.klases skolniece
Violeta Golovane