Mācību nodarbība Rīgas Motormuzejā

Š.g. 30. maijā Daugavpils Zinātņu vidusskolas 10. c klases un daži 11. b klases skolēni kopā ar klases audzinātājām Alīnu Piscovu un Daigu Sarkani, kā arī skolotājām Ilanu Soboļevu un Jūliju Šarovu piedalījās programmas “Latvijas skolas soma” piedāvātajā ekskursijā uz Rīgas Motormuzeju.

Tur skolēniem notika mācību nodarbība un interaktīvā spēle. Tā bija lieliska iespēja vairāk uzzināt par Rīgas Motormuzeja vēsturi, kolekcijas krāšanas procesu un automobiļu restaurāciju. Muzeja darbiniece arī iepazīstināja skolēnus ar specifiskajiem terminiem: eksponāts, ekspozīcija, kolekcija, krātuve utt.

Vēlāk skolēniem tika piedāvāta komandu spēle, kuras laikā bija jāizpēta muzeja eksponāti un jāatbild uz dažādiem jautājumiem. Šī nodarbība attīstīja skolēnu prasmi sadarboties, būt uzmanīgiem un patstāvīgi meklēt nepieciešamo informāciju. Daudzi skolēni pozitīvi novērtēja ekskursiju un dalījās savos iespaidos.

“Motormuzejs ir viens no modernākajiem muzejiem, ko esmu apmeklējusi. Tajā var apskatīt daudzveidīgus eksponātus un uzzināt par automašīnu vēsturi. Muzejs tika rekonstruēts ne tik sen, telpas ir ērti un moderni izkārtotas, kā arī ir pieejamas ikvienam apmeklētājam. Muzeja darbinieki ir laipni un atsaucīgi, var palīdzēt un izskaidrot jebkuru jautājumu. Ar gida palīdzību mums bija iespēja lietderīgi pavadīt laiku, meklējot atbildes uz jautājumiem par automobiļu vēsturi dažādos interaktīvajos avotos. Tāpat muzeja krājumā ir motocikli, velosipēdi, radioaparāti, kas arī piesaista uzmanību. Motormuzejs neatstās vienaldzīgus ne tehnikas cienītājus, ne vienkārši zinātkārus cilvēkus. Tā ir lieliska vieta!” (Jeļizaveta Kusiņa) 

“Kopā ar klasi mēs apmeklējām vienu no modernākajiem motormuzejiem Eiropā. Mums bija iespēja apskatīt unikālas mašīnas no dažādiem vēstures laika posmiem. Mēs dalījāmies komandās un spēlējām interaktīvo spēli par muzeja eksponātiem. Uzvarētāji ieguva arī nelielas balvas. Paldies par ekskursiju!” (Valērija Jeručonoka un Polina Ratnika)

“Pateicoties ekskursijai, es uzzināju, ka mūsu galvaspilsētā ir interesants Motormuzejs. Īpaši man patika vecās automašīnas, kuras pēc izskata man likās vēl skaistākas par mūsdienu mašīnām. Man patika arī vadīt mašīnu ar simulatora palīdzību un piedalīties interaktīvajā spēlē.” (Jūlija Jermolajeva)

Pateicamies programmai “Latvijas skolas soma” par interesanto un saturīgo ekskursiju!

Latvijas skolas soma logotips

Informāciju sagatavoja:
Daugavpils Zinātņu vidusskolas
10. c klases skolēni,
klases audzinātājas
Alīna Piscova un Daiga Sarkane