Ekoskolu apbalvošanas ceremonija

Trešdien, 13. septembrī, Daugavpils Saskaņas pamatskolas audzēkņi un pedagogi no Strēlnieku laukuma, kopā  ar citiem Ekoskolu audzēkņiem un pedagogiem, devās “Pozitīvā gājienā” uz Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministriju (VARAM), lai kopā ar ministru Māri Sprindžuku dotos tālāk līdz Latvijas Nacionālajai bibliotēkai, kur Ziedoņa zālē notika ikgadējā Ekoskolu apbalvojumu pasniegšanas ceremonija.

 Šī gada Ekoskolu apbalvošanas ceremonijas tēma – aprites ekonomikas pieeja, kas var palīdzēt veicināt atbildīgu resursu patēriņu un novērst atkritumu rašanās cēloņus, samazināt atkritumu daudzumu un veicināt lietu atkārtotu izmantošanu, remontēšanu, atjaunošanu, pārveidošanu, atkritumu pārstrādi un citas svarīgas rīcības.

Pasākumā Ekoskolas uzrunāja VARAM ministrs Māris Sprindžuks un Ekoskolu programmas vadītājs Latvijā Daniels Trukšāns. 

Apbalvošanas ceremonijā tika atklāta starptautiskā Rīcības dienu kampaņa, kas ik gadu liek aizdomāties par vides aizsardzības un ilgtspējīgas attīstības nozīmi mūsu ikdienā,  sadarbībā ar UNESCO Latvijas Nacionālo komisiju un Izglītības un zinātnes ministrijas atbalstu, apbalvošanas pasākumā atklāta arī starptautiskā izglītības akcija “Pasaules lielākā mācību stunda”, ar mērķi aicināt izglītības iestādes iesaistīties un rīkot stundas, kas veltītas ilgtspējīgas attīstības tēmu iepazīšanai.

Apbalvošanas ceremonijas noslēgumā Ekoskolas saņēma aktuālo informāciju par gaidāmajiem notikumiem šajā mācību gadā, iespējām piedalīties dažādās apmācībās un aktivitātēs, kā arī par Rīcības dienu kampaņu, kas šogad jau notiks vienpadsmito gadu, LIFE projektā “No atkritumiem uz resursiem” izstrādātiem izglītojošiem rīkiem un aktivitātēm, Eiropas amatierzinātnes kampaņu “Plastmasas pirāti – uz priekšu, Eiropa!”, kur jaunieši ir aicināti uzzināt vairāk par plastmasas piesārņojumu un sniegt atbalstu pētniecībā.

Šogad Ekoskolu veikumu vērtēja Ekoskolu programmas nacionālā žūrija 13 dalībnieku sastāvā, kurā darbojas jomas eksperti no 11 dažādām valsts institūcijām un sabiedriskajām vides aizsardzības un izglītības organizācijām. Daugavpils Saskaņas pamatskolas komandas darbs gada laikā tika atzinīgi novērtēts ar Zaļo karogus, kas septīto gadu būs kopā ar mums.

 Paldies visiem, kas gada laikā atbalstīja, iesaistījās un darīja gan lielus, gan ne tik lielus darbus! Kopā mēs varam darīt daudz!

Informāciju sagatavoja:
Daugavpils Saskaņas pamatskolas
Ekoskolas koordinatore
Lolita Ratkeviča