Mācāmies un iegūstam velosipēda vadītāja apliecību savā skolā! 

Lai veicinātu izglītojamo izpratni par drošību ceļu satiksmē un mudinātu uz aktīvu dzīvesveidu, 2023. gada 1. mācību semestrī Daugavpils Zinātņu vidusskola ar Ceļu satiksmes drošības direkciju (CSDD) noslēdza līgumu, kas sniedz iespēju skolā apgūt ceļu satiksmes noteikumu teoriju, lai iegūtu velosipēda vadītāja apliecību. Ceļu satiksmes likums kopš 2014. gada paredz, ka braukt ar velosipēdu ceļu satiksmē patstāvīgi atļauts personai, kura sasniegusi 10 gadu vecumu un kurai ir velosipēda vadīšanas tiesības. Šajā projektā ir iesaistīti 5.- 7. klašu skolēni.

Ikdienā, braucot ar mūsu iemīļotajiem velosipēdiem, mēs pat neaizdomājamies, ka arī šo braucamrīku vadīšanai ir nepieciešama vadītāja apliecība, kuru var iegūt, CSDD kārtojot eksāmenu un pareizi atbildot uz tā jautājumiem.  

Savā darbā izmantojam CSDD izstrādātos mācību un metodiskos līdzekļus „Mācies un iegūsti velosipēda vadītāja apliecību savā skolā”, lai sagatavotos atbildīgai, uz zināšanām balstītai un drošai rīcībai uz ceļiem un ielām. Vizuāli viegli uztveramie video sižeti aicina velosipēdistus vairāk domāt par savu drošību, sadarbību, uzmanību un, protams, par satiksmes noteikumiem.

Novēlam skolēniem veiksmi jaunu zināšanu apgūšanā un eksāmena nokārtošanā! 

Informāciju sagatavoja:
Daugavpils Zinātņu vidusskolas
skolotājas Jūlija Driče un Diāna Vanaga