Pedagogi pilnveido savas svešvalodas zināšanas jēgpilnākam mācību procesam

No š.g. 20. novembra līdz 1. decembrim J. Pilsudska Daugavpils valsts poļu ģimnāzijas skolotājas Natālija Kricka, Ilona Kablanova, Jekaterina Gasina, Anita Putāne un Ilona Užule piedalījās ETI Malta mācību centra organizētajos kursos “Fluency and English language development”, kas norisinājās vienā no mazākajām Eiropas valstīm – Maltā, Sant Džuliānā. Šo kursu ietvaros tika īstenots Erasmus+ akreditācijas mērķis – angļu valodas aktivizēšana, lai pedagogi varētu pilnvērtīgi piedalīties Erasmus+ aktivitātēs (darba ēnošanā, kursos ar jaunām metodēm, nodarbībās ar ārzemju ekspertiem) un pavadīt skolēnus mācību mobilitātēs citās valstīs.

Divu nedēļu laikā tika apgūtas angļu valodas teorētiskās un praktiskās zināšanas un valodas mācīšanās metodes, tika iepazīta Maltas kultūra, arhitektūra un nacionālie ēdieni. Kursu laikā skolotājas, diskutējot par dažādām tēmām, uzlaboja sarunvalodu, padziļināja zināšanas gramatikā, lasīšanā, rakstīšanā un klausīšanās uzdevumos, kā arī bija iespēja attīstīt savas prasmes strādāt komandā un pāros.

Malta ir slavena ar Vidusjūras atmosfēru, lieliskām pludmalēm, zilajām lagūnām un iespaidīgo vēstures mantojumu. Projekta dalībniekiem tika piedāvāta programma, kurā varēja iepazīt unikālus dabas un pazīstamus vēsturiskos objektus: Mdina, Valleta, Gozo, Mosta, Zilā Grota (Blue Grotto), trīs pilsētu apvidu – Sengleju, Kospiku un Birgu.

Piedalīšanās projekta mobilitātē ir lieliska iespēja iegūt jaunu pieredzi, jaunas zināšanas un metodes, kuras var izmantot savās mācību stundās, kā arī dalīties pieredzē ar kolēģiem. Tā ir iespēja pārvarēt valodas barjeru un attīstīt komunikācijas prasmes ar citu valstu pārstāvjiem.

Pateicamies skolas direktorei Gaļinai Smuļko, projekta koordinatorēm Annai Beļskai un Anželai Volodko par iespēju piedalīties projekta mobilitātē un Erasmus+ programmai par finansēšanu.

Informāciju sagatavoja:
Mobilitātes dalībnieces
N. Kricka, I.Užule, I. Kablanova, J. Gasina, A. Putāne